Quornbullar 2 dl vatten 3 dl ströbröd 300 g Quorn färs 1 ägg 2 msk ajvar relish 1 gul lök ½ tsk salt ½ rtsk peppar
tomatsalsa 1 dl soltorkade tomater 1 rödlök 2 msk balsamvinäger ½ dl russin 1 tsk socker 1 färsk chilifrukt ½ burk à 400 g krossade tomater 2 krm salt
Gör så här Häll vattnet på 1½ dl ströbröd i en bunke och låt den svälla några minuter. Blanda i Quorn, ägg, ajvar, hackad gul lök och krydda med salt och peppar.
Forma bullarna med hjälp av en blöt matsked och vänd dem i det resterande ströbrödet.
Häll kokande vatten över de soltorkade tomaterna och låt dra i 10 min. Slå bort vattnet och hacka tomaterna.
Blanda fint skivad rödlök, balsamvinäger, russin, socker, finhackad chilli, krossade tomater och soltorkade tomater i en kastrull och koka på medelhög värme i 10 min. Smaka av med salt.
Stek bullarna i matfettet tills de är genomvarma, 3-4 min.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|