Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vegetariska biffar, eller burgare
          snuffe
          Inlägg 29-04-2008, 15:55
          Länk hit: #1


          Gäster






          Jag söker recept på vegetariska burgare eller biffar; helst utan selleri, som jag INTE tycker om.
          Såg just ett med zucchini, som jag ska pröva.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 12)
          Whiskuchi
          Inlägg 29-04-2008, 17:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Jag minns inte hur mycket det skulle vara av varje, men jag gjorde biffar på röda linser (från burk), lök, keso, ströbröd och ägg en gång. Går ju att slänga i lite örtkryddor också tummenupp.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 30-04-2008, 06:11
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Kikärtor,

          ngredienser: 3 dl kikärtor
          2 vitlöksklyftor
          1 liten lök, gul eller röd
          5-10 cm purjolök
          ½ dl persilja
          ½ dl färsk mynta eller koriander
          1 msk vetemjöl
          1 tsk salt
          ½ tsk bakpulver
          2 msk vatten
          1 krm kajennpeppar
          1 tsk spiskummin
          2 krm kanel
          ev 1 dl sesamfrö till panering
          matolja att fritera/steka i
          Gör så här Blötlägg kikärtorna över natten, eller köp färdiga på burk. Skölj av dem och mixa med allt utom kryddorna och sesamfröna. Kör allt till en ganska stadig smet. Kikärterna ska helst inte bli helt mosade. Blanda sedan i alla kryddorna. Låt stå i kyl i någon timma. Forma smeten till små bollar och vänd dem eventuellt i sesamfrö. Värm matoljan i en kastrull. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna. Eller stek biffarna i olja i inte alltför het panna. Alternativt lägg dem i en smord ugnsfast form i 225 grader i 15 minuter.


          http://alltomfalafel.se/recept/
           
          Citera
          Sailor Pluto
          Inlägg 02-05-2008, 11:53
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 982
          Medlem sedan:
          06-01-2007
          Medlem nr: 8 942



          Det är enkelt och snabbt att göra biffar av alla sorters bönor och linser smile.gif . Om du äter ägg så är det jättebra att ha i så att biffarna håller ihop. Brukar använda 1 medelstort ägg till 400 g bönor. Jag bara mosar ihop allting för hand eller i matberedare, tillsätter kryddor och steker.

          Du kan också prova att koka ihop en skvätt god buljong och röda linser+ mjölig potatis skuren i småbitar (plus kryddor förstås). Vätskan ska precis täcka de andra ingredienserna. När det hela är genomkokt har du en trevlig gegga som man kan göra biffar av smile.gif . Eventuellt kan man få hälla av lite vätska. Det går utmärkt att panera i ströbröd, sesamfrön eller annat mumsigt.

          Kolla gärna in denna sida, där finns många bra recept: vegetariskt.com


          --------------------

          Stolt HBT-kompis
          Angelica i zon 4-5, sambo med en karl och ett halvt zoo
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 02-05-2008, 12:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det är just därför man INTE skall koka kikärtorna när man gör falafel, mixar man bara blötlagda kikärtor så håller de ihop utan att man behöver tillsätta ägg.
           
          Citera
          sollis
          Inlägg 02-05-2008, 21:32
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 9
          Medlem sedan:
          01-04-2008
          Medlem nr: 14 980



          Kanske det här kan vara ett alternativ??

          Bönburgare i Pitabröd

          1 brk Kidneybönor
          1 ägg
          1/2 dl ströböd
          1 msk soja
          1/2 dl hackad persilja
          peppar
          kallpressad rapsolja till stekning
          2 pitabröd
          4 salladsblad
          1/2 rödlök
          1 tomat

          Cole Slaw:
          1 bit vitkål (ca 100 g)
          1 liten morot
          1 grönt äpple
          1/2 dl majonäs
          1 tsk vinäger
          salt och svartpeppar

          Skölj av kidneybönorna noga. Mixa dem i en matberedare lite grovt.
          Blanda ägg, ströbröd och soja och låt svälla cirka 10 minuter.
          Blanda bönor, ströbrödsblandningen, hackad persilja och peppar.
          Smeten blir ganska lös. Blöt händerna i kallt vatten så blir det lättare att forma två burgare. (Tips; eller ta engånghandskar)
          Stek burgarna i oljan på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och stek dem färdigt i ugnen, 200 grader i 10 minuter.
          Servera burgarna i pitabröd med lite sallad, finhackad rödlök, tomatskivor och cole slaw.

          Cole Slaw:
          Riv vitkål, morot och äpple fint. Blanda med majonäs, vinäger och kryddor.
           
          Citera
          Sailor Pluto
          Inlägg 04-05-2008, 08:43
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 982
          Medlem sedan:
          06-01-2007
          Medlem nr: 8 942



          CITAT (KURT @ 02-05-2008, 13:17) *
          Det är just därför man INTE skall koka kikärtorna när man gör falafel, mixar man bara blötlagda kikärtor så håller de ihop utan att man behöver tillsätta ägg.


          Jag snackade biffar, inte falafel smile.gif .

          Tillägg: det går att röra i mjöl och vätska för att få smeten att hålla ihop, fast tyvärr har jag inga exakta mått på sånt.


          Redigerat av Sailor Pluto: 04-05-2008, 08:48


          --------------------

          Stolt HBT-kompis
          Angelica i zon 4-5, sambo med en karl och ett halvt zoo
           
          Citera
          Anna!
          Inlägg 04-05-2008, 13:25
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 105
          Medlem sedan:
          25-04-2003
          Medlem nr: 1 251



          Har ett jätteenkelt recept som jag hittat på själv.

          Ingredienser:
          Kokta black-eyebönor (på burk går säkert men egenkokta blir ju bättre)
          Morot
          Gullök
          Oregano
          Salt och ev peppar

          Tomatsalsa:
          Krossade tomater på burk
          1-2 vitlöksklyftor

          Finriv morötterna och mosa bönorna (t ex med en gaffel, det är bönorna som binder ihop det hela så det är viktigt att de mosas ordentligt). Finhacka löken och blanda ihop bönor, morot och lök. Blanda i oregano (mycket!), salt och peppar efter behag (brukar behövas en del salt för att få smak på det). Stek i olivolja några minuter på var sida. Tomatsalsan: Pressa i vitlöken i de krossade tomaterna = klart (den är godast kall)

          Vitkålssallad är gott till.

          Angående proportioner brukar jag använda - ca 0,5 l färdigkokta bönor, 1-2 morötter och en liten gullök. Det brukar räcka till 1-2 personer lite beroende på hur hungrig man är.
           
          Citera
          MrsVain
          Inlägg 04-05-2008, 14:08
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 36
          Medlem sedan:
          29-04-2008
          Medlem nr: 15 673



          Man kan ju göra vegetariska bffar på allt möjligt! Själv brukar jag göra på kikärtor eller linser, dock tycker jag inte linser på burk är ngn hit, bättre att köpa sådana som skall kokas i 15min utan blötläggning, de smakar så mkt godare!! Ibland kan det vara svårt att få biffarna att hålla i hop när man steker dem, men jag brukar ha mjölade händer när jag rullar och sen kör jag dem i micron några minuter, fusk men väldigt fiffigt!

          Jag brukar ha
          (som mosas med mixerstav)
          1 burk kikärtor (faktiskt på burk, här märker jag ingen större skillnad)
          1gullök/eller purjo
          vitlök
          persilja och andra örtkryddor

          tillsätt sedan:
          lite skorpmjöl
          ett ägg
          parmesanost
          salt och peppar
          1 riven morot
          koriander och lite spiskummin

          En annan väldigt god biff gör man på sojafärs, hälsanskök den som är i två klumpar i paketet.
          salt, peppar, lök, vitlök, persilja, inladga rödbetor som man tärnar. 1 ägg och skorpmjöl, tokigt gott! mmm

          Har inga exakta receptutan sånt jag kommit på efter hand, man får pröva sig fram men mängden, det är ju en smaksak smile.gif

          Redigerat av MrsVain: 04-05-2008, 14:10
           
          Citera
          snuffe
          Inlägg 05-05-2008, 09:40
          Länk hit: #10


          Gäster






          TACK för alla goda tips !
           
          Citera
          ena
          Inlägg 08-05-2008, 10:16
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          08-05-2008
          Medlem nr: 15 906



          vill man inte steka dem var för sig kan man trycka ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda dem i ugnen....och sen skära dem till rutor...om man nu står ut med fyrkantiga biffar *S*...

          vill man strör man över sesamfrön el dyl innan man gräddar...225 grader i ca 15-20 minuter brukar funka för mig...lättast att få upp dem hela är om de kallnar i långpannan...
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 08-05-2008, 10:36
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Eller klicka ut dem på bakplåtspapper - eller bullformar biggrin.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 02-09-2008, 23:03
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Anna! @ 04-05-2008, 14:25) *
          Har ett jätteenkelt recept som jag hittat på själv.

          Ingredienser:
          Kokta black-eyebönor (på burk går säkert men egenkokta blir ju bättre)
          Morot
          Gullök
          Oregano
          Salt och ev peppar

          Tomatsalsa:
          Krossade tomater på burk
          1-2 vitlöksklyftor

          Finriv morötterna och mosa bönorna (t ex med en gaffel, det är bönorna som binder ihop det hela så det är viktigt att de mosas ordentligt). Finhacka löken och blanda ihop bönor, morot och lök. Blanda i oregano (mycket!), salt och peppar efter behag (brukar behövas en del salt för att få smak på det). Stek i olivolja några minuter på var sida. Tomatsalsan: Pressa i vitlöken i de krossade tomaterna = klart (den är godast kall)

          Vitkålssallad är gott till.

          Angående proportioner brukar jag använda - ca 0,5 l färdigkokta bönor, 1-2 morötter och en liten gullök. Det brukar räcka till 1-2 personer lite beroende på hur hungrig man är.

          Funderar på att testa detta i morgon, har en hel påse (1kg) black eyebönor hemma osm jag inte har tagit mig för att tillaga än. Låter gott 000.gif


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 16:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon