Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Klordoppad kyckling, Mums vad gott !
          Blomstertanten
          Inlägg 19-05-2008, 07:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          Det pågår en strid om klordoppad kyckling i EU. Eu-kommissionen har lovat USA att föreslå att importförbudet inom EU tas bort. Sverige med flera andra EU-länder är skeptiska. Förbudet mot metoden att klordoppa kyckling ,för att få bort salmonella och andra bakterier, har funnits sedan 1997 men föreslås nu alltså bli allmänt tillåten i EU.
          Men vem sjutton vill äta den kycklingen ? Hur nyttigt är det med klor i maten ? Frågan är om man inte hellre vill ha salmonella eller campbylobakter om man måste välja ! Och jag lovar , campbylobakter är inte trevligt att få !!!


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 17)
          KURT
          Inlägg 19-05-2008, 07:51
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Orsaken till att EU ev måste tillåta klordoppad kyckling är att man inte kan bevisa att det är hälsofarligt. Men det öppnar ju samtidigt upp för andra metoder som t ex strålning, som inte heller är häslofarligt men som inte konsumenterna vill ha. Och börjar man importera klordoppad kyckling så kommer man mycket snart att göra det i Europa också, det är ju mycket billigare än att försöka hålla Salmonella och Campylobacter borta från broilerfabrikerna.
           
          Citera
          Blomstertanten
          Inlägg 19-05-2008, 07:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          CITAT (KURT @ 19-05-2008, 08:51) *
          Orsaken till att EU ev måste tillåta klordoppad kyckling är att man inte kan bevisa att det är hälsofarligt. Men det öppnar ju samtidigt upp för andra metoder som t ex strålning, som inte heller är häslofarligt men som inte konsumenterna vill ha. Och börjar man importera klordoppad kyckling så kommer man mycket snart att göra det i Europa också, det är ju mycket billigare än att försöka hålla Salmonella och Campylobacter borta från broilerfabrikerna.

          Man kan ju inte resonera så , tycker jag. Att allt som inte är bevisat hälsofarligt ska vara tillåtet !!! Det borde ju vara tvärtom , att man måste bevisa att det inte är hälsofarligt innan sådana metoder är tillåtna.

          Redigerat av Blomstertanten: 19-05-2008, 08:05


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 19-05-2008, 08:07
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          CITAT (Blomstertanten @ 19-05-2008, 08:56) *
          Men det vet väl alla att klor är hälsofarligt att förtära ! Dessutom är det ju inte bra för miljön !


          det är billigare, det är därför. det är billigare att doppa en död kyckling i klor än att låta dom växa upp på ett sätt som förhindrar salmonella tex... antagligen kommer det vara typ storhushåll (skolor) och liknande som kommer köpa dom


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 19-05-2008, 08:30
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Tvi vale! sick.gif


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Limeblossom
          Inlägg 19-05-2008, 08:40
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 586
          Medlem sedan:
          10-05-2003
          Medlem nr: 1 371



          Just det, så skriv på Camillas matupprop!!! Eller heter det matuppror? Hmm....wink.gif minns inte.....men sök på Camilla Sparring så kommer ni dit. smile.gif
           
          Citera
          Ralf
          Inlägg 19-05-2008, 08:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 539
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 36



          CITAT (Rapchic @ 19-05-2008, 09:07) *
          det är billigare, det är därför. det är billigare att doppa en död kyckling i klor än att låta dom växa upp på ett sätt som förhindrar salmonella tex... antagligen kommer det vara typ storhushåll (skolor) och liknande som kommer köpa dom

          Problemet är väl att vi inte kommer att veta vilka som är doppade i klor. Precis som med strålad mat eller gen-mat, så vet vi inte vilken mat som är vilken. Tillverkaren/frossisten kan inte tvingas till att informera om det.


          --------------------
          Enbart pengar gör ingen lycklig. Man måste också ha aktier, guld och fastigheter.
          Danny Kaye (1913-1987)


          Mitt andra liv.
           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 19-05-2008, 09:06
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          Men Herregud, jag visste inte ens att en sådan metod tillämpades.
          Har aldrig hört talas om detta!

          Undrar hur det går till?
          Om kycklingen är smittad med någon av dessa bakterier kanske de kan ta sig in i själva köttet också....? Ska dom injicera klor då också, eller....???
          Båda trivs väl bäst i tarmen men kan ju överleva i andra livsmedel också.

          Låter hur sjukt som helst! Tror att den där doppningen kan resultera i att hanteringen blir slarvigare av de döda kycklingarna, då personal som hanterar kan tänka att nu blir det inga bakterier, och så slängs kycklingarna både här och där...

          Bakterierna i sig är väl inte så farliga, de dör vid en upphettning av minst 70-72 grader.
          Det är ju värre med toxinerna de bildar. De dör inte vid upphettning.

          (Visste ni att det räcker med "ett snapsglas" rent Clostridium botulinum-toxin för att döda hela Sveriges befolkning?)

          Nä, jag tror jag ska kolla om jag kan ha lite höns själv. flirting.gif Och en gris... Och ett stort grönsaksland... tummenupp.gif
          Känns lite som om det är "Back to basic" som gäller.
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 19-05-2008, 09:15
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          År 1988 var det ett helsikes liv, för att man upptäckte att kycklingkött hade campylobacter i sig. Då klorbehandlades kycklingen i sverige! Märkte ni ngt i smaken då?
          Nu har folk lärt sig att göra rent redskapen och att steka kycklingen ordentligt. Någon salmonella har vi ju inte heller (om vi inte får in den via EU-framställda foder) så det är klart att kloret har ju inte längre något syfte, i alla fall inte hos oss. Men innan man förbjuder "badet" i hela EU, så bör nog vissa producenter lära sig mer om husdjurshygien och annat (Vilket vi svenskar haft i lagstiftning i över 60år), så bakteriesjukdomarna hålls på rätt sida om produktionen.
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 19-05-2008, 09:20
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1205315.svd
          var ett tag sen jag läste denna men som jag förstår det ska dom åtminstonde märka den


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Pirum
          Inlägg 19-05-2008, 10:02
          Länk hit: #11


          Validating
          Antal inlägg: 3 808
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 448



          Märkningar i all ära, men de syns ju ofta bara om man är ute i butik och letar efter dem, med liten stil nånstans på baksidan. Vi kommer inte att få se "klordoppad kyckling" på skolmatsalarnas menyer, även om det givetvis är i skolor etc de kommer att bli vanligast. Precis som med irländskt nötkött, det har i många år serverats i skolorna - även när det duggat in fall av galna ko-sjukan. Behöver jag säga att samma företag som levererar till många skolor också levererar till Riksdagen - som såklart bara fick svenskt kött.

          Man tycker att matbeställarna borde få samma mat som kunderna. Dvs, det som duger åt skolbarnen borde också duga åt politikerna. Det som duger på ålderdomshemmen borde såklart serveras även Fredrik Reinfeldt.

          Med förbättrad hygieniskt kunnande, bättre och snabbare logistik, bättre kylsystem, den ena tekniska förbättringen efter den andra, så borde vi idag behöva MINDRE av klordoppning, bestrålning, överdriven värmebehandling, etc, men icke. Maten ska ligga där i veckor i butiken, smak och näring ska förtvina, det viktiga är att det inte ruttnar eller möglar verkar det som.

          Redigerat av Pirum: 19-05-2008, 10:04


          --------------------
          zon2.5
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 19-05-2008, 10:30
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          All vit fisk som säljs fryst då, är den också klordoppad? För ingen fisk du köper direkt i fiskaffären är ju så vit, torsk t.ex. har ju en rosa ton.


          --------------------


           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 19-05-2008, 11:04
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (MariaS @ 19-05-2008, 10:15) *
          År 1988 var det ett helsikes liv, för att man upptäckte att kycklingkött hade campylobacter i sig. Då klorbehandlades kycklingen i sverige! Märkte ni ngt i smaken då?
          Nu har folk lärt sig att göra rent redskapen och att steka kycklingen ordentligt. Någon salmonella har vi ju inte heller (om vi inte får in den via EU-framställda foder) så det är klart att kloret har ju inte längre något syfte, i alla fall inte hos oss. Men innan man förbjuder "badet" i hela EU, så bör nog vissa producenter lära sig mer om husdjurshygien och annat (Vilket vi svenskar haft i lagstiftning i över 60år), så bakteriesjukdomarna hålls på rätt sida om produktionen.

          Det är ju tyvärr det de vill slippa. Kan man få stråla mat radioaktivt, doppa i klor och göra vet inte vad så döljer man att man under produktionen inte tog den minsta hänsyn till hygien och djurhälsa. Dessa metoder handlar mycket lite om att göra det säkrare för konsumenten bara göra det lättare för de som producerar utan ansvar.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 20-05-2008, 09:06
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          CITAT (netaave @ 19-05-2008, 11:30) *
          All vit fisk som säljs fryst då, är den också klordoppad? För ingen fisk du köper direkt i fiskaffären är ju så vit, torsk t.ex. har ju en rosa ton.

          men det finns ju fisk som är vit... kanske är den odlad på ett annat sätt tex det är ju färgskillnad mellam eko lax och vanlig?


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Thomas Wahlqvist
          Inlägg 20-05-2008, 09:20
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 457
          Medlem sedan:
          05-02-2005
          Medlem nr: 4 960



          Jag har köpt den där Hajmalen, tydligen en odlad sötvattenfisk från Vietnam eller China.
          Jag kan garantera att den smakade klor, verkligen obehaglig smak.
          Men då har jag alldeles särskilt känsliga smaklökar o näsa.

          Kanske bäst att den klordoppas, tänk er en fiskfabrik i djungeln och 45 graders värme :-)
          Kanske några insekter mm blä.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 20-05-2008, 12:46
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          sick.gif vilken tur att man är vegetarian...


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 20-05-2008, 13:35
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          CITAT (Myosotis @ 20-05-2008, 13:46) *
          sick.gif vilken tur att man är vegetarian...


          "matsnusket" gäller tyvärr inte bara animalier.......


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 20-05-2008, 14:39
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Pirum @ 19-05-2008, 11:02) *
          Man tycker att matbeställarna borde få samma mat som kunderna. Dvs, det som duger åt skolbarnen borde också duga åt politikerna. Det som duger på ålderdomshemmen borde såklart serveras även Fredrik Reinfeldt.

          I princip håller jag med dig men de verksamheter du beskriver är kommunen huvudman för och inte Reinfeldt. Även om Reinfeldt är högste chef så sitter det ett och annat socialdemokratiskt kommunalråd i kommuner där man serverar billig tråkig skolmat. Låt utbildningsnämnden äta med skolbarnen efter varje sammanträde!


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-06-2025, 07:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon