Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rädisor, Vad brukar ni göra med dem?
          Knytt
          Inlägg 27-05-2008, 11:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 649
          Medlem sedan:
          10-03-2008
          Medlem nr: 14 539



          Så här års nästan badar vi i rädisor.
          Det enda riktigt goda recept jag vet med dem är att skiva dem och ha dem istället för lök i fransk potatissallad.
          Jag har också småhackat ner dem i köttfärssås som utfyllnad, det var gott.
          Råa med ost etc gillar jag tyvärr inte.

          Vad brukar ni göra med era rädisor? smile.gif


          --------------------

          Lever och odlar i zon 1, norra Halland

          Våra trädgårdsstrapatser kan man följa i bloggen
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          Rosmarin
          Inlägg 27-05-2008, 16:52
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Man kan lättkoka dem i saltat vatten ett par minuter och äta dem som primör t.ex till fisk.
          Min favorit är annars just råa sleep.gif men med smör och salt.


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 27-05-2008, 18:28
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Själv använder jag dem som "godis" de år jag kommit ihåg att så några alltså
           
          Citera
          Dito Verde
          Inlägg 28-05-2008, 08:46
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 696
          Medlem sedan:
          20-07-2007
          Medlem nr: 11 610



          För två år sedan upptäckte jag hur suveräna de är att wooka. Perfekt krispig konsistens. Förra året frös jag därför in skivade rädisor att ha i wooken. Men jag minns inte nu om jag förvällde skivorna först. Kanske, kanske inte.
           
          Citera
          Knytt
          Inlägg 29-05-2008, 09:33
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 649
          Medlem sedan:
          10-03-2008
          Medlem nr: 14 539



          Smart Dito! Det ska testas.


          --------------------

          Lever och odlar i zon 1, norra Halland

          Våra trädgårdsstrapatser kan man följa i bloggen
           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 30-05-2008, 17:08
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Jag brukar skiva massor med råa rädisor, smöra baguett (som gärna får vara varm), lägga i en driva med rädisor. Bara att klämma ihop och äta, mycket godare än man kan ana.

          Bra snabblunch när man jobbar i trädgården t.ex. smile.gif

          Om man inte tål råa kanske man kan prova att förvälla dem lite snabbt?


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 30-05-2008, 19:37
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Äter dem helst råa , doppar dem i litet salt bara.

          Annars har jag ätit tunt skivade inlagda precis som pressgurka. Gott tyckte jag.


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          EKLO
          Inlägg 31-05-2008, 09:30
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Jag brukar vara helt förtjust över bladmassan och den tidiga grönskan, och när det sen är dags äter jag en av varje (vit, lila, röd) och konstaterar att även denna vår varit alldeles för varm och torr och att de fått för lite vatten och därför smakar pytonstarkt (odlar vid sommarstugan där jag bara kan vattna på helgerna) - och sedan drar jag sorgset upp allihop och lägger i komposten. Sår sedan sallat.

          Det underligaste av allt är att jag aldrig ger mig - samma sak varje år!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 03:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon