Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad händer med tomatkarten?
          stensätter
          Inlägg 04-07-2008, 23:17
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 61
          Medlem sedan:
          24-06-2008
          Medlem nr: 16 994




          Mina tomatplantor har mycket kart.
          Men nu upptäckte jag att istället för att vara blanka och gröna så börjar en del att bli svagt grågröna och matta i färgen. Det blanka har försvunnit.
          Ändå börjar de få färg. Vad är detta, kan jag göra något, kan jag ändå äta dom när de mognat?
          Tacksam för hjälp.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          MariaS
          Inlägg 05-07-2008, 08:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          Många tomatsorter gör så, just när de ska till att mogna. Ät och njut!
           
          Citera
          stensätter
          Inlägg 22-07-2008, 12:31
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 61
          Medlem sedan:
          24-06-2008
          Medlem nr: 16 994



          Hej!
          Återkommer till mina tomatplantor.
          Om jag jämnför med förra årets skörd av samma sort tomater så ser jag skillnad.
          I år är tomaterna blekröda, lite skrovliga på ytan men smakar bra.Förra året var de klarröda och släta.
          Dessutom är bladen ihoprullade.
          Finns det någon möjlighet att tomaterna är skadliga att äta? Någon som vet?
          Tacksam för svar.
          Stensätter
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 22-07-2008, 12:46
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Nej det är ingen fara att äta dem.

          Krulliga blad brukar vara antingen för kraftig avbladning eller lite för kyliga nätter (eller en kombination av de båda), krulligheten orskakas av att det är lite för mycket kolhydrater i bladen.

          Blekröda och lite skrovliga tomater kan vara lite för stark solstrålning på själva tomatfrukten.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          stensätter
          Inlägg 22-07-2008, 22:52
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 61
          Medlem sedan:
          24-06-2008
          Medlem nr: 16 994



          Tack Åsa för svaren.Nu äter jag mina tomater och känner mig helt lugn.
          Hälsningar
          Stensätter
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 14:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon