Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gurka, Inläggning
          Silver Vera
          Inlägg 23-07-2008, 16:25
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 29
          Medlem sedan:
          08-06-2005
          Medlem nr: 5 959



          Hejsan i värmen

          Någon som vet om man skall ha gurklag med gurkor ståendes i kylskåpet eller ?

          Kanske någon har ett eget recept på en god gurklag för små västeråskurkor ?

          sweatingbullets.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          Preussen
          Inlägg 23-07-2008, 16:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 443
          Medlem sedan:
          02-03-2007
          Medlem nr: 9 179



          ett tips är att ställa samma fråga på avdelningen för recept.


          --------------------
          Odlar i zon0-1!
          bloggen
           
          Citera
          Susanna
          Inlägg 24-07-2008, 19:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 278
          Medlem sedan:
          13-05-2003
          Medlem nr: 1 399



          Hej!

          Jag brukar ha mina inläggningar i rumstemp och det funkar bra. Jag använder ett recept från Philippe Plöninge:

          Koka en lag på 2 dl 12%-ig ättika, 4 dl vatten, 3 dl socker, 1 msk salt, 1 msk senapsfrön och 15 färska timjankvistar. Häll den över gurkorna i varma, rena burkar.

          Ibland slänger jag i några vitlöksklyftor också.


          --------------------
          Susanna
          (med fritidshus i zon 1)
           
          Citera
          Silver Vera
          Inlägg 26-07-2008, 20:54
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 29
          Medlem sedan:
          08-06-2005
          Medlem nr: 5 959



          Ok,Tackar .

          Men stämmer det med 3dl socker ?

          confused.gif
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 26-07-2008, 21:43
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag har ett gott och enkelt recept:

          2 kg västeråsgurkor skivas . Häll över ½ kg socker, ½ dl salt och 1 dl ättika (24%). Rör om ett par gånger (det vätskar sig själv) och låt stå svalt ett par dygn. Lägg på burk tillsammans med dillkronor, lite skivad pepparrot och gult senapsfrö. Klart!


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 04:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon