Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rostbiff, Göra egen
          chrille112
          Inlägg 26-07-2008, 22:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 70
          Medlem sedan:
          23-03-2008
          Medlem nr: 14 775



          Nu i sommartider är det ju jättegott med några skivor rostbiff och en sallad. Jag gillar "standardrostbiffen" som finns på typ ICA och Coop, men tyvärr är den ju så dyr (269 kr/kg på coop). Därför tänkte jag att man kanske skulle försöka sig på att göra egen. Jag har hittat det här receptet, men är osäker på om det skulle motsvara vad man köper i butiken? http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recep...receptid=536763

          Tror ni att man skulle få ett liknande resultat som den köpta med ovan recept eller har ni tips om ett annat?

          Redigerat av chrille112: 26-07-2008, 23:01
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          Mollis
          Inlägg 27-07-2008, 00:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Jag tror att det blir kanongott om du gör så, men ta lite extra nymald svartpeppar!
           
          Citera
          chrille112
          Inlägg 27-07-2008, 10:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 70
          Medlem sedan:
          23-03-2008
          Medlem nr: 14 775



          Tack för ditt stöd smile.gif Idag ska jag iväg och leta efter lämpligt kött. Tror inte att det är säsong (?) så det finns risk att jag inte hittar det jag vill ha.. Men det visar sig!
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 27-07-2008, 10:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Ja det där med att hitta bra kött är svårt... vi brukar köpa på en gård när vi har vägarna förbi men annars ska man alltid hålla ögona öppna för kött från hondjur, det är marmorerat och blir så mycket godare. Om man går på t ex Coop eller ICA och handlar så finns det kanske bara ett paket med sånt kött bland 20 andra så det blir mycket rotandes runt. Det är såklart svårt att se om det är en hel rostbiff men man kan alltid fråga köttmästarn, dom blir bara glada över att man visar engagemang!
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 28-07-2008, 12:05
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Rostbiff är gott och lätt att fixa.
          Det receptet är helt OK.
          Men jag vill varna för en sak. Se till att köttet inte håller kylskåpstemp i mitten. Dvs 4 — 8°. Då blir mitten väldigt blodig och nästan överstekt på ytan. Låt köttet ligga framme en halv dag så det hinner att bli genomtempererat. Men det går bra med innanlår och fransyska också. Ytterlår skall man undvika. För hårda muskelfibrer Blev faktikt bra med en fin bit bog från en älgkviga också.

          Och är det fyst och man är sen så går det ju bra att göra tjälaknul. 10 till tolv timmar i 75° och ev samma marinad. Kanske något mer saltad.
           
          Citera
          chrille112
          Inlägg 28-07-2008, 12:23
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 70
          Medlem sedan:
          23-03-2008
          Medlem nr: 14 775



          Tack för tipsen! Köttet var 8° i mitten när jag satte igång så vi får se hur det blir... Jag lät den stå i ugnen till 65° eftersom jag vill ha det ganska välstekt, och med tanke på att den var kylskåpskall så hoppas jag att det var ett bra beslut!

          Jag köpte fransyska eftersom rostbiffsbitarna var så stora (2,5 kg). Fransyskan kostade 99 kr/kg och rostbiff 139 kr/kg.
          Nu ligger köttet och marinerar i kylskåpet och ska få göra det hela dagen idag och hela dagen imorgon. På onsdag ska det avsmakas, hoppas att det blir bra! smile.gif
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 28-07-2008, 23:19
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          den rostbiff som grillas i butik görs oftast på innanlår, hoppas det blev gott! :-)


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 13:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon