Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Torka Squash?, Hur göra
          orkidé
          Inlägg 31-07-2008, 17:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          22-03-2004
          Medlem nr: 3 042



          Hej är det någon som kan hjälpa mej och berätta hur jag ska torka Squash???
          Jag har fått tre stora squash, en har jag gjort Torilla till lunch på. Men jag har läst att man kan lufttorka dem Jag har beställt boken på Bibliopteket i dag men jag lär ju inte få den förrän i nästa vecka om de har den hemma.
          Jag fick Squashen i går och har inte plats för den varken i kyl eller frys.
          M.V.H. Lillemor
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          Mollis
          Inlägg 31-07-2008, 17:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Jag har aldrig provat men skulle kunna att tänka mig att det går att skiva den tunt och sen torka i antingen svamptork, varmluftsugn med luckan lite öppen på låg låg värme (50 grader kanske?) eller på värmegolv.
           
          Citera
          LottaK
          Inlägg 31-07-2008, 21:37
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 211
          Medlem sedan:
          28-06-2003
          Medlem nr: 1 795



          Oj, så fantastisk!
          När squashen är klar blir det ju alltid så mycket samtidigt
          och det känns som att man vill äta nåt annat också.
          Jag tar också gärna receptet om det går bra!?
          Tack på förhand.
          /Lotta
           
          Citera
          orkidé
          Inlägg 01-08-2008, 07:28
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          22-03-2004
          Medlem nr: 3 042



          Tack för tipset med varmluftsugn, det ska jag göra.
          I gårkväll skivade jag en ½Squash tunnt och la i en stor korg med tunt lakan på botten och så¨la jag tunt lakan över och satte på vår inglasade balkong som är het på eftermiddagen, får se hur det avlöper.
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 01-08-2008, 07:41
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Spännande! Du kan väl berätta hur det går med dina olika försök, lycka till!

           
          Citera
          orkidé
          Inlägg 07-08-2008, 04:27
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          22-03-2004
          Medlem nr: 3 042



          Hej nu har jag hämtat boken "torkning av bär, frukt, grönsaker, svamp och örter".
          Men det stod då inte mycket om Squash, bara på två ställen och det var bara några rader sidan 56 står det "Squash behöver inte skalas. Skäres i bitar eller rivs grovt. Förvälles ej."
          Sidan 66 visar en tabell på olika grönsaker, "squash i bitar, stavar maximal temperatur 50 grader torkas i 5 - 6 timmar.
          Men boken har så många andra fina recept så jag ska försöka få tag i den boken.
           
          Citera
          katah
          Inlägg 20-08-2008, 10:42
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          vem har skrivit boken?
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 20-08-2008, 11:02
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (katah @ 20-08-2008, 10:42) *
          vem har skrivit boken?


          Det borde vara Sigri Sahlin, det är nog den bästa boken på Svenska om torkning av mat. Men den finns inte i nytryck, utan det är bibliotek eller möjligtvis antikvariat som gäller. Den viktiga informationen när det gäller squash var att den inte skall förvällas, det bör man annars göra med många grönsaker som skall torkas (t ex potatis).
           
          Citera
          Tanjatall
          Inlägg 20-08-2008, 12:36
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 62
          Medlem sedan:
          18-08-2008
          Medlem nr: 18 383



          Men blir det gott att laga torkad squash?
          Är det inte bättre att konservera den i stället?
          Squash håller sig i rumstemperatur ett tag också.
          Annars är det jätte gott att grädda plättar med riven squash i.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 20-08-2008, 13:08
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Tanjatall @ 20-08-2008, 12:36) *
          Men blir det gott att laga torkad squash?
          Är det inte bättre att konservera den i stället?
          Squash håller sig i rumstemperatur ett tag också.
          Annars är det jätte gott att grädda plättar med riven squash i.



          Konistensen kan ibland bli lite lidande när man torkar och sedan blötlägger, men smakmässigt koncentreras ju alla smaker. Svamp blir t ex oftast betydligt godare om man torkar den (undantag kantareller).
           
          Citera
          Hans i Värmland
          Inlägg 20-08-2008, 16:50
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 112
          Medlem sedan:
          01-11-2007
          Medlem nr: 13 053



          Jag har torkat squash tidigare i mitt liv men det är inte vitsigt.
          Den torkades i rivet tillstånd i en svamptork och det som blev kvar i torkat tillstånd var inte mycket värt mödan.
          Har du mycket SOMMARSQUASH kan du koka den i bitar ihop med lök och sedan frysa och använda i grytor.
          Har du vintersquash kan du spara den på en hylla till i februari och använda den färsk när det passar.
          Steka och woka i bitar med andra grönsaker är gott.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 22:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon