Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ostrecept önskas, Boursin...
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 13:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Jag är så barnsligt förtjust i den lilla dessertosten Boursin. Är det någon som har ett recept på nåt liknande?


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 11)
          KURT
          Inlägg 20-11-2008, 14:55
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag antar att det är själva färskosten som du vill göra själv? och det skall man naturligtvis göra:

          http://www.matklubben.se/artiklar/goer_din...rskost_496.html
          http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recep...receptid=520118

          Man kan prova med lite olika syrade mjölkprodukter som grund, och kanske t o m blanda ett par olika (t ex yoghurt + lite Crème fraîche). Och eftersom det är lite slabbigt, så kan man lika gärna göra lite mera och sedan smaksätta dem lite olika. Vasslen som blir "över" kan man baka på.
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 15:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (KURT @ 20-11-2008, 14:55) *
          Jag antar att det är själva färskosten som du vill göra själv?

          Ja precis yes.gif Tack för tipsen.

          När jag nu läser på Boursinförpackningen så står i innehåll "pastöriserad mjölk och grädde". Men, hur bär man sig åt ifall man ska göra färskost på mjölk och grädde då?


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 15:41
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          En fundering. Kan man koka upp mjölk och grädde och få det att skära sig på någe vis g.gif Och sen sila det...


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          KURT
          Inlägg 20-11-2008, 16:40
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Chamomille @ 20-11-2008, 16:41) *
          En fundering. Kan man koka upp mjölk och grädde och få det att skära sig på någe vis g.gif Och sen sila det...


          Skall du bara ha mjölk + grädde så får du köpa ostlöpe och droppa i . Det är mycket enklare (och godare) att använda yoghurt, filmjölk eller någon annan mjölksyrad produkt som delar på sig när man värmer (mjölk + grädde kan du koka mycket länge utan att det händer å mycket!)
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 17:09
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (KURT @ 20-11-2008, 16:40) *
          Skall du bara ha mjölk + grädde så får du köpa ostlöpe och droppa i . Det är mycket enklare (och godare) att använda yoghurt, filmjölk eller någon annan mjölksyrad produkt som delar på sig när man värmer (mjölk + grädde kan du koka mycket länge utan att det händer å mycket!)

          Ostlöpe ja...
          Jag har gjort ett litet experiment nu. Kokade samman lika delar grädde och creme fraische. Fast det delade sig ju inte så klart. Men jag droppade i en skvätt pressad citron och nu står den på svalning. Får se ifall det blir något kvar när jag silar sen biggrin.gif
          Man kanske skulle ha kokat mjölk och creme fraische g.gif Och någonting fettsnålare som t.ex filmjölk så det skär sig.... Snart ska jag sila så får vi se smile.gif

          Edit: Ostlöpe. Hur fungerar det egentligen? Blir det inte hårtost av det? Eller går det att få "färskost" också unsure.gif

          Redigerat av Chamomille: 20-11-2008, 17:15


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Anki V
          Inlägg 20-11-2008, 18:31
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 767
          Medlem sedan:
          08-05-2005
          Medlem nr: 5 714



          CITAT (Chamomille @ 20-11-2008, 17:09) *
          Edit: Ostlöpe. Hur fungerar det egentligen? Blir det inte hårtost av det? Eller går det att få "färskost" också unsure.gif


          Det blir som keso.

          Jag använder det ibland (sällan) när jag slår på stort och gör hemgjord ostkaka.

          /Anki


          --------------------
          Rosor är alltid rosor om än i spruckna krus
          Zon 4-5
          Stolt odlare av Blå bergvallmo! ;)

          "Vem har sagt att man måste äta hemma i sitt kök?"/Lady Hamilton
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 18:36
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Keso -fear-.gif Det är inte gott tycker jag. Smakar som att räcka ut tungan sick.gif
          Däremot ostkaka... wub.gif
          Men, hur får man den där små-gryniga konsistensen som är i Boursinen?


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 20-11-2008, 19:14
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          Vet inte om det här är till någon hjälp.....
          Googlade och hittade på gourmandines.com




          Dairy Food
          Boursin Pepper

          This flavored fresh cheese is characterized by the lively black pepper that gives it a distinctively spirited taste.

          Up Close Window

          Boursin Garlic & Fine Herbs

          The welcome addition to any cheese platter, made with cow's milk and cream, garlic, salt, pepper, parsley and chives. Boursin Garlic & Fine Herbs is an ideal cheese to enjoy as an appetizer or aperitif.

          Up Close Window

           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 20-11-2008, 19:26
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          Nu hittade jag lite mera....
          Blev nog så sugen själv nu, så jag måste nog göra ost igen, jag också...

          Jag tror att dom har använt sig av syrad mjölk, Camilla. Sedan har dom tillsatt grädde på slutet för att få krämigheten. Ungefär som dom gör med vissa sorter av Brie.
          Grynen som uppstår varierar nog i storlek och beror antagligen på hur hög värme som används.

          http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=548&a=335597
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 19:30
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Sussie F-Flower @ 20-11-2008, 19:14) *
          Vet inte om det här är till någon hjälp.....
          Googlade och hittade på gourmandines.com
          Dairy Food
          Boursin Pepper

          This flavored fresh cheese is characterized by the lively black pepper that gives it a distinctively spirited taste.

          Up Close Window

          Boursin Garlic & Fine Herbs

          The welcome addition to any cheese platter, made with cow's milk and cream, garlic, salt, pepper, parsley and chives. Boursin Garlic & Fine Herbs is an ideal cheese to enjoy as an appetizer or aperitif.

          Up Close Window



          Ahh. Där stod ju i alla fall ingredienserna. Tack! smile.gif
          Fast länken fungerar inte (för mig). Ogiltig adress står det blink.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 19:40
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Sussie F-Flower @ 20-11-2008, 19:26) *
          Nu hittade jag lite mera....
          Blev nog så sugen själv nu, så jag måste nog göra ost igen, jag också...

          Jag tror att dom har använt sig av syrad mjölk, Camilla. Sedan har dom tillsatt grädde på slutet för att få krämigheten. Ungefär som dom gör med vissa sorter av Brie.
          Grynen som uppstår varierar nog i storlek och beror antagligen på hur hög värme som används.

          http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=548&a=335597

          Det var en intressant sida (sidor). Då ska det bli intressant att se vad det blir av den blivande osten som står i kylskåpet och silas. Självaste basen är välldigt god och fet... biggrin.gif

          Edit: Jag ska prova nästa gång med filmjölk och grädde. Filmjölk är nog bättre än creme fraische om man vill få det grynigt smile.gif

          Redigerat av Chamomille: 20-11-2008, 19:59


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 00:01
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon