Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Äggtoddy
          hobbe 00
          Inlägg 07-12-2008, 10:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 146
          Medlem sedan:
          02-03-2008
          Medlem nr: 14 344



          Har nån ett bra recept på äggtoddy??
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          Meriona
          Inlägg 08-12-2008, 20:52
          Länk hit: #2


          Gäster






          Jag hade ett som säkert var bra. Men toddyn skar sig och gästerna fick dricka innehållet skiktat. Det mesta åkte i sophinken tillsammans med receptet. Tyvärr... giggle.gif
           
          Citera
          Solstorm
          Inlägg 08-12-2008, 21:50
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Tja, en ingrediens kan ju vara en acceptabelt bra konjak. Köpte en gång den absolut billigaste konjak som Frankrike kunde erbjuda. Jag trodde inte det spelade så stor roll vad det var för sort i toddyn. Toddyn smakade bensin och var fullständigt odrickbar. Så en okej konjak krävs det i alla fall.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 09-12-2008, 06:17
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          http://www.odla.nu/forums/index.php?act=Se...lite=%E4ggtoddy
           
          Citera
          agnetazon1
          Inlägg 09-12-2008, 07:39
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 31
          Medlem sedan:
          29-07-2008
          Medlem nr: 17 842



          Jag tycker det är väldigt gott att frysa in äggtoddyn i portionsglas, ta ut ca 20 minuter innan servering. Tryck lite med en gaffel, så det blir lite hål, och häll lite punsch överst. Supergott!
           
          Citera
          Monarda
          Inlägg 13-12-2008, 16:54
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Ett recept från Christina Lundbergs kokbok från 1914 "Oumbärlig hjälpreda i hushållet innehållande fullständiga anvisningar efter hvilka men hushållsaktigt, men godt kan tillaga all bruklig mat, samt inlägga och förvara födoämnen, tillreda drycker, brygga och baka. Grundad på 28 års erfarenhet"

          "En ägg-gula skiljes väl från hvitan och arbetas i ett dricksglas med ett par skedblad stött socker, tills det höjer sig, hvarefter kokande vatten hälles däri, och därpå rom, arrak eller konjak efter smak." santa.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 02:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon