Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bröd med (mycket) vetegroddar efterlyses, ...skafferi- och kylskåpsstädning
          Ingrid Zon3
          Inlägg 18-01-2009, 17:13
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Oj, vad länge sen det var sen jag var på odla senast! Men kul att titta in igen.

          Men nu vill jag fråga om någon har tips/recept på bröd med mycket vetegroddar? Jag hittade ca 3 dl i kylen och de recept jag har vill bara ha en dl. Det finns ett paket jäst att tillgå smile.gif

          Kunde nog tänka mig något vetebaserat, graham eller nåt. Vad händer om man tar "för mycket" vetegroddar?



          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          KURT
          Inlägg 19-01-2009, 06:32
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Vetegroddar kan smaka bittert, så man bör nog inte ha i alltför mycket i brödet. Annars går det bra att blanda i de flesta degar.
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 19-01-2009, 10:28
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Håller med KURT, dina recept med en dl är lagom dos och det går att blanda i de flesta degar. Brukar ofta byta ut en dl mjöl mot en dl vetegroddar när jag bakar.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 23-01-2009, 23:15
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Häll kokande vatten över groddarna o låt dom stå till nästa dag, då är det som en gröt, då använder du den till din vanliga mängd degvätska o mjölmängd, används grovt mjöl kan du få tillsätta en extra dl vätska annars går det ändå o du får ett saftigt o fint bröd.


          --------------------


           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 24-01-2009, 00:40
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          CITAT (netaave @ 23-01-2009, 23:15) *
          Häll kokande vatten över groddarna o låt dom stå till nästa dag, då är det som en gröt, då använder du den till din vanliga mängd degvätska o mjölmängd, används grovt mjöl kan du få tillsätta en extra dl vätska annars går det ändå o du får ett saftigt o fint bröd.



          Så har jag också gjort många gånger och det fungerar bra. Brödet kan behöva något längre gräddningstid om det är mycket "gröt" i.


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 06:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon