Du kan äta även bladen, men det är roten den odlats för. Hur du ska äta den? Vet faktiskt inte. Prova dig fram, som med vilken rotfrukt som helst. Hur äter du morot, jordärtskocka, kardborrerot? (Jasså, inte kardborrerot? Det är
gott 
)
Jag skulle först ta en tugga på den, som den är, för att smaka hur den smakar. (Nä jag har aldrig ätit knölklocka), sedan skulle jag prova att ha den i grönsaksgryta. Men det går ju att tillreda rotfrukter hur som helst, gör det inte?
Något annat som det är högsäsong på nu, är almens frukter! De är goda!!! Riktigt goda!! Mild nötsmak, finns i överflöd, om man bara finner en alm. Själv äter jag dagligen, mums, mums.
Man kan blanda i salladen, eller bara äta som de är.
Och så skogslöken, som nu är som bäst. Som små fina "purjolökar", dem klipper jag ner i både sallad och mat. Där skogslöken växer (ofta på mullrik mark) växer den ofta rikligt.