Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ett år gammal vispgrädde...
          tepa
          Inlägg 09-05-2009, 10:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 670
          Medlem sedan:
          31-12-2007
          Medlem nr: 13 427



          Hej

          Denna fråga kanske inte riktigt hör hit, men jag frågar ändå. Jag tog fram två burkar vispgrädde ur frysen i morse. Ska laga potatisgratäng till middag. Pä den ena burken stod det 11.2.2008. Duger den ? Bara att slänga ?

          Hälsn Tepa
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          Solstorm
          Inlägg 09-05-2009, 10:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Smaka på den! Smakar det inte surt eller härsket så kan du använda den.
           
          Citera
          tepa
          Inlägg 09-05-2009, 10:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 670
          Medlem sedan:
          31-12-2007
          Medlem nr: 13 427



          Hej, Solstorm. Vet inte om jag vågar smaka. Lukta kanske. Någon som vet att den är för gammal, säg till. Tack.

          Hälsn Tepa
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 09-05-2009, 10:47
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Hittade det här på Kostcoachen.se:

          Hållbarheten är betydligt kortare för feta livsmedel som fläsk, strömming och lax. För färdiglagad mat och bakverk gäller samma sak: ju mer fett desto kortare hållbarhet.

          ...och en lista med hållbarhet för olika köttsorter:
          Magert nötkött: 8-12 månader

          Fett nötkött: 6-10 månader

          Magert fläskkött: 6 månader

          Fett fläskkött: 4 månader

          Mager fisk: 6-12 månader

          Fet fisk: 3 månader

          Inälvsmat, lever, njure: 5-7 månader

          Älg, vilt: 12-14 månader

          Lamm: 8-10 månader

          Köttfärs: ungefär hälften så länge som helt kött från samma djur


          Jag skulle gissa att den där grädden är härsken, jag skulle då inte vågat använda den...




          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          tepa
          Inlägg 09-05-2009, 10:52
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 670
          Medlem sedan:
          31-12-2007
          Medlem nr: 13 427



          Du har rätt, Betty. Jag tar fram en ny. Tack. Det var just det jag gissade. Feta grejer håller inte lika längre i frysen.

          Mvh Tepa
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 09-05-2009, 13:36
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det är inte farligt att smaka på den, min gissning är att den inte är härsken.
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 09-05-2009, 17:14
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Jag skulle tinat den och luktat. Mjölkprodukter kan såvitt jag vet inte bli dåliga utan att lukta illa - är lukten ok är produkten ok.


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 09-05-2009, 18:44
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Whiskuchi @ 09-05-2009, 18:14) *
          Jag skulle tinat den och luktat. Mjölkprodukter kan såvitt jag vet inte bli dåliga utan att lukta illa - är lukten ok är produkten ok.



          Jodå, eftersom de är pastöriserade så avdöas ju de naturliga mjölksyrabakterierna, medan sporbildare överlever pastöriseringen. Så speciellt i feta mjölkprodukter kan man få t ex Bacillus cereus, och det är främst den som bestämmer bästföredag. Men har den legat i frysen, så är det ju inget problem med bakterier.
           
          Citera
          therese.kvist
          Inlägg 10-05-2009, 07:42
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          23-04-2006
          Medlem nr: 7 483



          Men grädde blir ju vidrigt i frysen!!!
          Går iaf inte att vispa, blev som keso, höll absolut inte ihop.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 10-05-2009, 08:56
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (therese.kvist @ 10-05-2009, 08:42) *
          Men grädde blir ju vidrigt i frysen!!!
          Går iaf inte att vispa, blev som keso, höll absolut inte ihop.



          Javisst, men det går ju utmärkt att använda i matlagning. Om man fryser den i påsar för istärningar, så kan man använda t ex till såser.
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 10-05-2009, 09:59
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (KURT @ 09-05-2009, 19:44) *
          Jodå, eftersom de är pastöriserade så avdöas ju de naturliga mjölksyrabakterierna, medan sporbildare överlever pastöriseringen. Så speciellt i feta mjölkprodukter kan man få t ex Bacillus cereus, och det är främst den som bestämmer bästföredag. Men har den legat i frysen, så är det ju inget problem med bakterier.


          Men vispgrädde är ju fet, och fett härsknar även i frysen.


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 08:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon