Medlem
Antal inlägg: 74
Medlem sedan: 24-09-2003
Medlem nr: 2 354
Och piplök finns också. Jag sådde min förra året på våren och den har övervintrat. Skördat lite av den nu på våren. Är som en perenn salladslök.
Luftlök har jag haft i många år och jag gillar den. Man kan äta allt på den, men jag har aldrig smakat på lökarna under jord utan bara ätit blast och topplökar. Mycket tålig är den.
En lök som inte är perenn, men nästan , är sharlottenlök. Tog eget utsäde i höstas när jag skördade och pillade ner senare när jag gjort klart några bäddar för höstsådd.
Medlem
Antal inlägg: 10 440
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 34
Det är ju svårt att svara på eftersom de är helt olika. Om man lyckas få ramslök eller kajplök att trivas och växa (skuggigt, väldränerat) så kan det ju bli stora mängder, men den växer ju inte som traditionella grönsaker. Luftlök odlas däremot mera som traditionell lök, och smakar också mera som vanlig gul lök.
Medlem
Antal inlägg: 23 015
Medlem sedan: 13-08-2005
Medlem nr: 6 358
Vitlök är ju väldigt härdigt och lökblasten går ju att skörda väldigt tidigt. har ett par lökar som jag har i kruka som övervintrat där i och så några i marken.
Medlem
Antal inlägg: 7
Medlem sedan: 22-08-2008
Medlem nr: 18 492
Själv knep jag 5 lökar av en luftlök när jag var på gotland förra året. Planterade dem i krukor i AUG och har idag ett rejält knippe luftlökar! Fantastiskt god att steka eller att ha i sallad tycker jag. Och VÄLDIGT enkel att få att trivas. Mina står på skugg sidan av husen och får väl sol 2-3 timmar per dygn.