Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur får man bort socker i botten?
          Christoffer
          Inlägg 25-05-2009, 09:23
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Jag har gjort maskrossirap, och till en början ser den bra ut och allting, men när
          den kallnat, så lägger sig strösockret på botten, och jag undrar om man ska ersätta
          det med något annat socker, t ex fruktos, eller blanda ut det med strösockret?

          Jag har använt mig av ett maskrosrecept där man ska ha 1 dl socker per dl maskrosavkok.
          Och jag har kokat upp sockret, men det lägger sig ändå på botten.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          ingrids
          Inlägg 25-05-2009, 09:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Jag tror man brukar säga att sirapen "sockrar sig" när sån't händer. För att undvika att knäck och godis sockrar sig brukar man tillsätta glukos (som jag ibland ersatt med vit sirap). Sedan kan det ha att göra med om man kokat för kort eller för länge (det senare hände min citronmarmelad).


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 25-05-2009, 18:49
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Tack, då ska jag kanske koka lite till, annars får jag lägga till glukos.
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 27-05-2009, 01:22
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Kan man ersätta glukos med fruktos?
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 27-05-2009, 08:08
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Inte vad jag vet - olika sockerarter har olika egenskaper och glukos är den enda jag sett omskriven som att den förhindrar att det sockrar sig.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 27-05-2009, 11:44
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Hur mycket druvsocker i jämförelse med strösocker ska det i sådana fall vara?
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 27-05-2009, 13:51
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Eftersom jag oftast använder det när jag gör kola så kan jag bara säga att 1-2 msk per sats kola (2-3 dl socker). Jag räknar med att en tub flytande glukos från apoteket räcker till 1-2 satser kola. Men som sagt, jag har fått liknande effekter med vit sirap.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 27-05-2009, 13:54
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Jag visste inte att man kunde köpa det på apoteket. Vad säljs det till för där?
          Jag antar att man kan köra med vanligt druvsocker från mataffären?
          Ska ta och köpa det idag och göra färdigt sirapen.

           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 27-05-2009, 14:27
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Har ingen aning om ifall man kan ersätta det med torrt druvsocker. Apoteket säljer ju även senap, lakrtitsstång och essenser av tradition, men riktigt varför det är just de som säljer glukos vet jag inte.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 27-05-2009, 16:29
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Var finns listan på vad de säljer bakom disk?
          Jag minns att de sålde majssocker en gång i tiden,
          men att de inte längre hade sådant till salu längre.

          Nu lade jag i dextros, som tydligen ska vara glukos enligt nätet,
          så får jag se hur det går med sirapen som småputtrar nu.
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 28-05-2009, 08:07
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Hur gick sirapskoket?


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 19:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon