CITAT (kentbra @ 20-07-2009, 14:10)

Klippa dem verkar jobbigt.
Själv använder vi salt. Vanligt medelhavssalt köpt på Lantmännen.
Har gjort som en 15 cm bred kanal i trä, som sniglarna måste över, för att komma in på gården.
I denna ligger ett lager salt.
De sniglar ( cirka 5 till 6) som vi plockar kvällar och mornar lägger vi i en plastlåda med salt.
De dör omgående i saltet.
Bara att prova.
Sägas kan att båda våra grannar har jätteproblem med sniglar.
Men som sagt, in till oss kommer inte många.
Kent
Sniglarna dör
inte omgående utan plågas rejält vilket jag tycker är bra dumt. Bra dumt är också attt använda salt. Salt tar död på det mikrobiologiska livet i marken, och på växter. Något som jag antar att alla här på forumet Odla, odlar. Sekatör, eller en påse där du samlar dom i och sedan in i en frys. Där går de i dvala och dör. Eller, en hink där du samlar sniglarna i och som du, när du är klar, häller kokande vatten över. Då dör sniglarna direkt. Nästa dag är det bara att gräva ner geggan i komposten.