Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Får man efterlysa bakrecept här?
          stina
          Inlägg 11-12-2002, 09:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Hej på er alla trädgårdsvänner!

          Jag blev så inspirerad när jag läste om julstök! Finns det någon som har något bra recept på:

          1. Vörtlimpa
          2. Fudge

          (Hoppas på svar fast det inte är trädgårdsfrågor).

          Ikväll ska jag försöka mig på lussebullar.
          /Stina
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          Helen i Skåne
          Inlägg 11-12-2002, 09:40
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 817
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 33



          I inlägget "en dos nerstressat småprat" skulle visst helull göra det du frågar efter, koll amed henne om recept. Eller titta på www.tasteline.se och lycka till!


          --------------------

          Vänliga hälsningar Helen i Skåne
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 11-12-2002, 12:33
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          hej,

          Det finns en särskild avdelning för recept, där kanske du får en massa svar!


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          stina
          Inlägg 11-12-2002, 13:45
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Tack för tipsen! Kan man flytta sitt inlägg själv? Tänkte flytta det till recept.
           
          Citera
          Ingemar
          Inlägg 11-12-2002, 13:53
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 210
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 7



          CITAT (stina @ 11-12-2002, 13:45)
          Tack för tipsen! Kan man flytta sitt inlägg själv? Tänkte flytta det till recept.

          Det fixar jag smile.gif


          --------------------
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 11-12-2002, 23:33
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Hej Stina och alla andra vörtbrödsfantaster!
          Här kommer ett recept på vörtbröd som jag har fixat till själv. Jag tyckte inte att något av recepten i kokböcker och på vörtpåsar gav mig det vörtbröd jag ville ha så jag plockade ihop ett själv.


          VÖRTBRÖD
          5 dl rågflingor
          2 flaskor porter
          2,5 dl mörk sirap
          3 dl mjölk
          100 g margarin (eller 1 dl flytande margarin)
          ½ dl vörtpulver
          25 g hela torkade pomeransskal (kan bytas ut mot 1 msk malda pomeransskal)
          2 paket jäst till söta degar
          3 dl russin (kan uteslutas)
          2,2 l vetemjöl
          1 msk mörk sirap + ½ dl vatten


          Häll rågflingorna i degbunken. Koka upp portern och häll den över rågflingorna. Låt blandningen svalna tills den är fingervarm.

          Smält margarinet, häll i mjölk och sirap i kastrullen och låt också denna blandning bli fingervarm. Häll den sedan i degbunken. Blanda ordentligt.

          Smula ner jästen, häll i pomeransskal (om du använder torkade skal, gör i ordning dem enligt anvisning på paketet/påsen) och vörtpulver. Rör om igen.

          När jästen lösts upp skall vetemjöl och russin (efter tycke och smak) hävas ner i bunken. Arbeta degen kraftigt i drygt 5 minuter.

          Sedan skall degen jäsa till dubbel storlek. När den har gjort det stjälper man ut den på bakbordet och delar den i fyra lika stora delar som formas till limpor. Lägg limporna "på tvären" i en smord långpanna. Pensla fett på sidorna av limporna, som då blir lättare att ta isär när de är färdiggräddade.

          Låt limporna jäsa upp till dubbel storlek. Grädda dem i 200 grader ca 40 minuter. Ta ut dem och pensla med lite mörk sirap utrörd i varmt vatten. Grädda 10 minuter till.

          Hoppas att det smakar bra!
          katarIna biggrin.gif
           
          Citera
          Helen i Skåne
          Inlägg 12-12-2002, 10:25
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 817
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 33



          Tack Ina!
          Jag håller med dig det är sällan att recepten är så goda som man tänkt sig. Jag brukar också fixa till dem själv. Tyvärr skriver jag sällan ner det och det blir därför oftast "nya" sorter varje gång. Vörtbrödet låter jättegott så det ska jag prova. Ska bara boka in maken för knådandet, hushållsmaskinen har avlidit efter ett långt och slitigt liv laugh.gif


          --------------------

          Vänliga hälsningar Helen i Skåne
           
          Citera
          stina
          Inlägg 12-12-2002, 14:44
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Tack snälla Ina! Det låter jättegott, ska prova det i helgen. Det vimlar ju av olika slags recept på internet, men långt ifrån alla är bra så man vill ju gärna ha ett recept som någon verkligen rekommenderar. Det är inte kul när man lagt ner en massa jobb - åsså blir det bara pannkaka av alltihopa. Själv bakade jag en kaka förra helgen som smakade urk - i soporna direkt.

          Hej hopp
          Stina
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 12-12-2002, 21:38
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Mitt "vanliga" matbröd blir oftare av typen "Svedholms blandning" men just vörtbrödet som jag bara bakar till jul skrev jag faktiskt ner receptet till. När jag började att trixa med vörtbrödsrecept följde jag receptet på en vörtpåse vid ett tillfälle och resultatet blev i mitt tycke något av det osmakligaste jag ätit. Frän, skarp smak - utomordenligt läbbigt! Men om man doserar med måtta är vörtpulvret perfekt att använda. Man kan lite mer vörtpulver till mitt recept om man gillar lite starkare smak, men jag vill inte rekommendera de mängder som anges på påsen.... wacko.gif

          Helen! Jag är avundsjuk på dig! Du vet ju vad du skall önska dig i julklapp!!! laugh.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 05:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon