Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gul lök, Förvaring och tillagning mm
          janeway
          Inlägg 04-08-2009, 19:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          19-05-2008
          Medlem nr: 16 242



          Det lär bli en hel del gul lök att skörda på kolonilotten i år. En del går åt till den dagliga matlagningen. Några tänker jag torka. Men har hört att man kan frysa lök. Om inte annat så finns det frusen rå gul lök till salu i snabbköpen. Undrar om någon vet hur man gör? Någon föreslog att jag skulle förvälla löken. Vet inte hur jag ska göra. Vill ju inte förstöra de fina lökarna.
          Mycket tacksam för alla förslag!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          RitRat
          Inlägg 05-08-2009, 00:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Jag hittade en gammal tråd om detta på "Köksträdgården":
          http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=18052

          Ett gammalt knep är att dra upp lökarna med blasten när den vissnat lite. Sen får lökarna ligga och torka först på marken, sen skakar man av av jorden och tar in dem och hänger på ett så torrt ställe som möjligt, med blasten kvar, så att det bildas ett kruttorrt skal. Då ska lökarna gå att förvara torrt i rumstemperatur i flera månader. Obs, absolut inte kyl eller fuktig källare, då möglar de.


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          janeway
          Inlägg 12-08-2009, 21:24
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          19-05-2008
          Medlem nr: 16 242



          Följande tips hittade jag on line: http://lancaster.unl.edu/food/ciq-onions.shtml
          Fryst lök

          Lätt som en plätt!

          /Janeway
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 01:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon