Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gul lök, torkning av lök
          frågvis
          Inlägg 21-08-2009, 15:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 104
          Medlem sedan:
          14-05-2007
          Medlem nr: 10 397



          Några frågor ang gul torkad lök. dunno.gif
          Satte lite för många gula lökar på lotten i år.
          Har ingen källare att förvara dom i, så vad gör man?
          Torkar dom kanske, men vet inte hur man gör.
          Hur lång tid tar det att torka den?
          Måste den förvaras mörkt eller? confused.gif

          Britta i zon 2-3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          katah
          Inlägg 22-08-2009, 10:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          Jag har mina gula och röda lökar på eftertork i växthuset, men jag tror att det är inga beskymmer att
          ta dom in i köket också och låta blasten torka och sedan bara klippa bort blasten och förvara löken på en hylla eller ett skåp.
          Mina lökar förvaras för det mesta i rumstemperatur och de klarar sig långt efter jul . ( sedan tar det slut helt enkelt wink.gif )
           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 22-08-2009, 10:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Jag brukar låta blasten torka ordentligt och sedan flätar jag ihop lökarna till en lång inbakad fläta och hänger på väggen i köket. praktiskt och snyggt


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          frågvis
          Inlägg 22-08-2009, 16:50
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 104
          Medlem sedan:
          14-05-2007
          Medlem nr: 10 397



          Tackar för svaren. tummenupp.gif Då skulle det väl fungera om man hänger dom i en korg i köket? rolleyes.gif
           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 23-08-2009, 21:31
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Jag har också provat att hacka och frysa, fungerade utmärkt förutom att jag borde haft kraftigare plastpåsar, för de luktade av sig på andra livsmedel..


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 24-08-2009, 14:12
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Jag brukar skära av blasten 6-8 cm ovanför löken och slänga ner dom i nätkassar (brukar spara såna som apelsiner är förpackade i). Sen hänger jag dom utomhus under tak på så mörkt ställe som möjligt tills det börjar bli för kallt då dom åker in i garaget. Brukar ha egen lök hela vintern.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 05:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon