Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Skörda rabarber nu?
          jo_1
          Inlägg 07-09-2009, 08:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 91
          Medlem sedan:
          19-04-2008
          Medlem nr: 15 414



          Jag har glömt av min rabarber (egentligen hela trädgården i år eftersom vi renoverar hus som tokar...). Jag såg dock i helgen att det fanns massvis med rabarber kvar.

          Kan jag skörda den nu och göra paj på, eller är det för mycket oxalsyra (?) i den? Jag dränker min paj i vanlijsås, så jag borde neutralisera syran.. wink.gif

          Om jag inte skördar den för att äta, ska jag ta bort stjälkarna ändå? Eller mår den bättre av att ha kvar stjälkarna över vintern?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          ingrids
          Inlägg 07-09-2009, 12:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Min rabarber fick något konstigt i år som såg ut som röta så jag läste på och tydligen är det så att om man skördar sin rabarber hårt sent på året så ökar man chansen för att den får röta (jag tror att det var röta, men det kan ha varit något annat obra - typiskt nog hittar jag inte referensen nu). Dessutom är stjälkar som stått länge och blivit grova inte särskilt goda, de blir träiga.
          Mitt råd är alltså att låta rabarbern vara nu i höst och skörda späda, krispiga stjälkar till våren i stället.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          jo_1
          Inlägg 07-09-2009, 12:35
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 91
          Medlem sedan:
          19-04-2008
          Medlem nr: 15 414



          CITAT (ingrids @ 07-09-2009, 13:03) *
          Min rabarber fick något konstigt i år som såg ut som röta så jag läste på och tydligen är det så att om man skördar sin rabarber hårt sent på året så ökar man chansen för att den får röta (jag tror att det var röta, men det kan ha varit något annat obra - typiskt nog hittar jag inte referensen nu). Dessutom är stjälkar som stått länge och blivit grova inte särskilt goda, de blir träiga.
          Mitt råd är alltså att låta rabarbern vara nu i höst och skörda späda, krispiga stjälkar till våren i stället.


          Vad bra, då ska jag låta den vara ifred! Tack så mycket för hjälpen!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 03:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon