Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Röd pepparfrukt, Ser ut som en korg och är stark som attan
          Rosalia
          Inlägg 08-09-2009, 14:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          15-06-2009
          Medlem nr: 24 209



          Kan man torka och mala den till peppar?
          Vet inte riktigt vad jag törs använda den till för att den är så stark.
          Rosali
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 08-09-2009, 16:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          antar att det är en chilifrukt, kanske något åt habanerohållet och ja chilifrukter går utmärkt att torka och man kan mala i kryddkvarn, köra i matberedaren och liknande. En liten varning bara ångorna från den torkade malda chilin när man öppnar maskinen är INTE trevlig att andas in.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          triskell
          Inlägg 09-09-2009, 08:02
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 17
          Medlem sedan:
          29-11-2006
          Medlem nr: 8 862



          Hej!

          Jag skuller rekomendera att mixa det med olja och vinäger till en sambal oelek....tycker det är roligare att använda det än torkad chili... låt stå i kyl i glasburk med lock
           
          Citera
          Vippan
          Inlägg 10-09-2009, 08:35
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 078
          Medlem sedan:
          14-03-2008
          Medlem nr: 14 624



          CITAT (triskell @ 09-09-2009, 09:02) *
          Hej!

          Jag skuller rekomendera att mixa det med olja och vinäger till en sambal oelek....tycker det är roligare att använda det än torkad chili... låt stå i kyl i glasburk med lock



          Triskell kan du inte lägga ut ett recept på din sambal oelek
           
          Citera
          Rosalia
          Inlägg 01-11-2009, 12:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          15-06-2009
          Medlem nr: 24 209



          Triskell!
          Vore också så tacksam för receptet. I annat fall ska jag prova mig fram för det lät perfekt. Att prova blir förstås inte lätt med denna starka krydda.
          Nu har vi plockat in några gröna och hjälp så starka.
           
          Citera
          Malin_MeL
          Inlägg 01-11-2009, 12:28
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 855
          Medlem sedan:
          16-08-2008
          Medlem nr: 18 334



          Jag ska göra habanerosås enligt recepet på denna sida tänkte jag
          http://www.ortagarden.com/
          då kan man ju droppa i i maten så det inte blir för starkt
           
          Citera
          BigDaddy
          Inlägg 01-11-2009, 15:39
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 619
          Medlem sedan:
          06-08-2009
          Medlem nr: 25 317



          CITAT (Malin_MeL @ 01-11-2009, 12:28) *
          Jag ska göra habanerosås enligt recepet på denna sida tänkte jag
          http://www.ortagarden.com/
          då kan man ju droppa i i maten så det inte blir för starkt


          Den lät trevlig. Ska jag göra ngn gång med. smile.gif
           
          Citera
          urbangarden
          Inlägg 08-11-2009, 11:15
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 51
          Medlem sedan:
          20-10-2009
          Medlem nr: 26 579



          ja det går alldeles utmärkt. mest på skoj så har jag gjort ett specialpulver som består av placentan från mina starkaste chilisorter, som 7pot, red savina och bih jolokia. när jag tar ut fröna så spar jag fruktköttet som fröna sitter på, låter de torka och så maler jag det till ett pulver som mest är till för skojj och bör ha en varningstext smile.gif


          --------------------
          Urban Garden
           
          Citera
          Malin_MeL
          Inlägg 08-11-2009, 12:36
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 855
          Medlem sedan:
          16-08-2008
          Medlem nr: 18 334



          CITAT (Malin_MeL @ 01-11-2009, 12:28) *
          Jag ska göra habanerosås enligt recepet på denna sida tänkte jag
          http://www.ortagarden.com/
          då kan man ju droppa i i maten så det inte blir för starkt


          Jag gjorde denna i två varianter igår, en med carribean red habanero som är urstark och en med en annan mer vanlig chili.
          de blev väldigt bra båda två, kommer nog passa fint att ha i marinader och grytor. det blir ju väldigt mycket lättare att dosera än med färsk chili, framföraltt de starkare sorterna. det är ganska mycket joser som spär ut hettan.

          det blev en halvliter sås av varje sort. nu återstår och se hur länge den håller.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 20:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon