Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > pumpa, kan de frysas in?
          therese.kvist
          Inlägg 02-11-2009, 11:17
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          23-04-2006
          Medlem nr: 7 483



          jag har två jättepumpor att ta reda på vad ska jag hitta på och går de att spara i frysen i bitar?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          Rosmarin
          Inlägg 02-11-2009, 11:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Jag har alltid förvällt pumporna innan nedfrysning.

          Däremot kan man förvara många sorters pumpa ganska länge om man inte har skurit i dem och de inte är skadade på något sätt. Jag har ofta mina liggande tills fram i februari, mars och ibland ända tills i april utan problem. De är fina dekorationer!

          Man får kolla med jämna mellanrum att de inte börjar bli dåliga. Vid minsta lilla fläck är det dags att genast laga till pumpan i fråga.


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          therese.kvist
          Inlägg 02-11-2009, 12:07
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          23-04-2006
          Medlem nr: 7 483



          Ok, men nu har jag redan skurit i den för jag skulle använda den, fast jag insåg inte hur mkt kött det faktiskt var på pumpan!
           
          Citera
          Platinum
          Inlägg 02-11-2009, 14:11
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          CITAT (therese.kvist @ 02-11-2009, 12:07) *
          Ok, men nu har jag redan skurit i den för jag skulle använda den, fast jag insåg inte hur mkt kött det faktiskt var på pumpan!


          Pumpabröd är något jag kan rekommendera.

          Förväll och frys in det som inte går åt.


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 02-11-2009, 15:12
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Detta är ett recept på en pumpachutney som är hämtat ur Annas Mat (Anna Bergenström). Den är underbar!

          Baronens Chutney:

          2,5 kg zuccini eller pumpa
          1 kg tomater (färska eller på burk)
          0,5 kg gol lök
          1 hel vitlök
          1,5 kg socker
          4 msk salt
          0,5 l ättikssprit
          1,5-2 msk hel vit- eller svartpeppar
          2 msk hel kryddpeppar
          1 msk mald ingefära eller 3 msk färsk
          kajennpeppar (eller tabascosås ) Jag tar 0,5 tsk cayennepeppar eller annan chili

          Finhacka ingefära och vitlök, eventuellt i foodprocessorn.
          Hacka därefter löken lite mindre fint.
          Resten skärs för hand. Dela zuccinin eller pumpan och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär i småkuber. (Jag grovriver även pumpan i foodprocessorn med grövsta rivskivan)
          Hacka tomaterna grovt.

          Koka allt detta sakta tillsammans med övriga ingredienser i 1-2 timmar under lock. Smaka mot slutet (sista kvarten kanske) av med cayennepeppar eller chili efter smak.

          Häll upp chutneyn på rena glasburkar. Paraffinera och sätt på lock står det i originalreceptet.(Jag häller chutneyn kokande i rena burkar, skruvar på locken och ställer upp och ner tills de svalnat. Enklare tycker jag wink.gif )


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 02-11-2009, 20:36
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Håller sig uppemot ett år om burkarna (väl rengjorda, med ring) står svalt

          Inlagd pumpa

          Kalasgott som tillbehör till stek, helstekt kyckling o.s.v. Kan ätas som godis också.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          Senorita
          Inlägg 26-09-2010, 22:19
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          15-04-2009
          Medlem nr: 22 384



          Rosmarin!

          Du måste ha en annan upplaga av Annas mat än min som är från 1981 - där står inte receptet på Baronens chutney. Men nu ska jag försöka hitta tillbaka till det i den här tråden - det låter gott!

          M v h

          Eva M K
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 09:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon