Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bakverk utan ugn?, Vill ha tips
          RitRat
          Inlägg 11-11-2009, 22:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Vad kan man baka utan ugn? På spisen menar jag.
          OK, pannkakor förstås... Och chokladbollar kräver inte ens spis.
          Men mer? Vad kan man göra i stekpanna med lock till exempel?
          Eller på annat vis?


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Sussie F-Flower
          Inlägg 11-11-2009, 23:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          Man kan baka "Stompa-bröd"!!! Ett superdupergott hårdbröd med anis och fänkål!
          Utkavlade och jättetunna läggs dom små runda "tefaten" antingen i en torr het stekpanna, eller så direkt på plattan...

          Utomhus på öppen eld kan man göra "Pinn-bröd". Vanligt när man fjällvandrar m.m. Ingen jäst i den degen om jag minns rätt.

          Kan återkomma med recept imorgon om du är intresserad...
          smiley_small_hug.gif
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 12-11-2009, 09:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Alla bakverk som friteras - munkar, struvor, klenäter etc.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 12-11-2009, 09:49
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          indiska naan-bröd tror jag man kan göra i panna, fast egentligen görs de ju på annat vis


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 12-11-2009, 10:56
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          tack för alla tips. Friterade saker hade jag ju glömt bort. Men jag tänkte nog mer på vad man kan göra i stekpanna.

          CITAT (Sussie F-Flower @ 11-11-2009, 23:08) *
          Man kan baka "Stompa-bröd"!!! Ett superdupergott hårdbröd med anis och fänkål!
          Utkavlade och jättetunna läggs dom små runda "tefaten" antingen i en torr het stekpanna, eller så direkt på plattan...

          Jaaaa, de påminner säkert om indiska papadam! Såna här:
          http://www.indiaforvisitors.com/food/appetizers/papadam.jpg De är supergoda. Gjorda ofta av t.ex. linsmjöl.
          Chapati görs ju också i stekpanna....

          Jätteintressant med stompabrödet! Har du något recept?

          Redigerat av RitRat: 12-11-2009, 10:57


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          LasseB
          Inlägg 12-11-2009, 10:57
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Om det är frågan om lite mer permanent ugnslöshet så kan du nog i båtaffärer hitta en ugn i form av en sockerkaksform med en extrabotten i lite tjockare stål och ett lock. På den tid det begav sig gjorde både sockerkaka och falukorv/kassler i ugnen
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 12-11-2009, 10:59
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          CITAT (LasseB @ 12-11-2009, 10:57) *
          Om det är frågan om lite mer permanent ugnslöshet så kan du nog i båtaffärer hitta en ugn i form av en sockerkaksform med en extrabotten i lite tjockare stål och ett lock. På den tid det begav sig gjorde både sockerkaka och falukorv/kassler i ugnen

          Vilken energi använd i den sortens ugn? Finns de för 12 V eller gas kanske...


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 12-11-2009, 11:02
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Mjukt tunnbröd i stekpanna. Jättegott! Vill du ha receptet?


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 12-11-2009, 11:04
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          CITAT (RitRat @ 12-11-2009, 10:56) *
          Jaaaa, de påminner säkert om indiska papadam! Såna här:
          http://www.indiaforvisitors.com/food/appetizers/papadam.jpg De är supergoda. Gjorda ofta av t.ex. linsmjöl.


          det finns ju färdiga papadams att köpa i påse som man kan pensla lite med olja och köra i micro eller säkert i stekpanna oxå.... gott o doppa i chutney smile.gif



          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          KRT
          Inlägg 12-11-2009, 11:06
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 001
          Medlem sedan:
          17-09-2009
          Medlem nr: 26 121



          Man kan göra mycket i en micro också, om du har en sådan.... Kanske inte baka på riktigt, men det går att göra varma mackor, pizza och liknande.

          Redigerat av KRT: 12-11-2009, 11:16


          --------------------
          Ärvd trädgård i sydvästra Skåne (zon 1)
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 12-11-2009, 11:10
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          eller i en grill!


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 12-11-2009, 11:51
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          Här har du Leilas stompabröd som jag har gjort massor med gånger och det är kanongott, du gör det i stekpannan, Leila



          Här är på pinnbröd som helst gräddas över öppen eld, grill eller att man gör det i en stekpanna.

          Pinnbröd:
          2,5 dl mjöl
          1 tesked bakpulver
          0,5 tesked salt
          1 dl vatten

          Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Knåda degen. Om det
          känns kladdigt ta i mer mjöl. Rulla degen till en lång smalsträng som viras
          i spiral runt en skalad pinne. Grädda över glöden tills den är gyllenbrun
          och släpper lätt från pinnen. Ät med smör i pinnhålet


          Redigerat av Bettis: 12-11-2009, 11:53


          --------------------
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 12-11-2009, 14:08
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Det borde ju gå att baka nästan vad som helst på låg värme i en tjockbottnad stekpanna med lock. OK, man får ju ingen färg på toppen men...

          Hittade detta i all hast:
          http://www.imponline.se/FactsAndTips/Cooki...le-crumble.aspx
          http://bakverk.ifokus.se/Forum/Read.aspx?T...16-a41bf5eac978

          Jag brukar göra tjockpannkaka i min stekpanna med lock och den sväller upp till nästan 10 cm (och sedan sjunker den ihop igen när man skär i den...).
          Skulle vara intressant att se vad som händer med en sockerkakssmet...

          Om stekpannan är hög så kan man kanske ha vatten i botten och sedan ställa en mindre kakform i. Jag har (lite väl omständigt) recept på en chokladkaka som ska göras i vattenbad i ugnen men det borde bli ungefär samma, tycker jag.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 12-11-2009, 15:00
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          CITAT (Myosotis @ 12-11-2009, 11:02) *
          Mjukt tunnbröd i stekpanna. Jättegott! Vill du ha receptet?

          Ja, Myosotis, gärna det!


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 12-11-2009, 15:16
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          CITAT (RitRat @ 12-11-2009, 15:00) *
          Ja, Myosotis, gärna det!

          Det receptet (länken) som jag skrev in Leila är också mjukt tunnbröd yes.gif


          --------------------
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 12-11-2009, 15:41
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          CITAT (Sussie F-Flower @ 11-11-2009, 23:08) *
          Utomhus på öppen eld kan man göra "Pinn-bröd". Vanligt när man fjällvandrar m.m. Ingen jäst i den degen om jag minns rätt.


          pinnbröd är ju sjukt gott crazy.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 12-11-2009, 17:14
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Om man kan göra bröd i stekpannan borde man ju även kunna göra vetebröd...
          Om man vänder på brödet så får man ju färg på båda sidor, fyllningen kan ju vara emellan så det inte rinner ut.

          Visst borde det funka?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 13-11-2009, 17:09
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Mjukt tunnbröd

          1,2 l rågsikt
          5 dl filmjölk
          1 dl ljus sirap
          2 tsk bikarbonat
          2 tsk salt

          Kavla ut tunna, stekpannestora bröd, först med vanlig, sen med kruskavel (jag antar att man kan hugga i dem med en gaffel om man skulle sakna kruskavel). Stek utan fett.
          Nu blev jag sugen själv, synd att jag inte har fil hemma.

          Här kommer receptet på världens godaste pinnbröd också:

          250 g mjöl
          15 g jäst
          80 g socker
          1,2 dl mjölk
          40 g smör
          citronskalarom


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 14-11-2009, 19:51
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          kokosmums

          Olika typer av godiskakor

          http://recept.nu/1.126537/leila_lindholm/e...ilas_rocky_road

          http://recept.nu/1.126588/leila_lindholm/b...chip_musli_bars

          våffelkakor

          plättkakor (fast jag brukar ha mandel och socker på mina + jag har alltid gräddat mina på spisen inte i ugnen som detta recet säger)

          Redigerat av Åsa, mälardalen zon 2: 14-11-2009, 21:50


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 14-11-2009, 21:32
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Tack tack! Jag har fått massor av tips!
          Åsa, det där kokosmumsen gjorde jag när barnen var små. Det var poppis.
          Där jag ska vara i vinter, har jag bara en gaskokare med två lågor, ingen ugn. Endast 12 volts el från solpaneler. Ingen micro, ingen elvisp, ingen kyl. Men det har gått superbra många vintrar redan, jag saknar inget. Hmm, jo, ibland saknar jag eget färskt bröd. Finns bara vita baguetter att köpa. Men men, man kan inte få allt. När jag kommer hem igen, får jag frossa....


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 17-10-2025, 18:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon