Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Jäsningsmedel, bikarbonat vs hjorthornssalt
          LasseB
          Inlägg 27-11-2009, 15:30
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Fick ett recept av Myosotis på Lebkuchen och i den är det hjorthonssalt och pottaska ( som går att ersätta med bikarbonat)

          Har aldrig blivit klok på när man kan/ska använda bikarbonat och när man ska/kan använd hjorthornssalt
          Någon som har en bra minnesregel
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          Myosotis
          Inlägg 27-11-2009, 16:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Ingen aning tyvärr. Men det slog mig att degen ju ska vila 1-2 dygn, tål bikarbonatet det? Jag vet faktiskt inte varför degen ska vila, kan det vara på grund av pottaskan?!


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          KURT
          Inlägg 27-11-2009, 17:52
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          hjorthonssalt används i tunna bakverk, som t ex kakor, det frigörs ammoniak som måste kunna komma ut ur degen.
           
          Citera
          LasseB
          Inlägg 27-11-2009, 19:12
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Tack kurt det var en förklaring som jag köper direkt
          Min mormor (nu är vi långt tillbaka i tiden )bakade kringlor och ibland råkade det bli hjorthornssalt i degen istället för bikarbonat, dom kringlorna gick inte att äta.

          Tror inte det beror på pottaskan att degen ska stå för jag har bakat med pottaska tidigare och den degen var det bara att köra blanda kyla lite i kylskåp och sedan baka ut.
          Tror snarare att det är mjölet som ska utvecka aromer och hinna svälla ordentligt, som med skållat rågbröd.
          Imorgon ska jag baka lebkuchen så på måndag morgon ska ni få recensionen från söndagens adventskaffe.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 27-11-2009, 20:22
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Pratade just med mamma, hon visste inte heller varför degen ska stå men hon låter den ofta stå en vecka.
          Förresten, du ska INTE smaka av degen. Inte bara pga salmonellarisken utan för att den smakar gräsligt. Fast det är kanske bara pottaskan som gör det?


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 06:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon