Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Julgodis och bakrecept
          Klura
          Inlägg 13-12-2009, 18:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Har inte kommit igång än med julbaket, men har hittat ett par spännande recept jag ska testa.
          Förutom den vanliga knäcken och ischokladen är det spännande med några nyheter på godisbordet.

          Fransk Nougat för den som saknar pralinen i Alladinasken. Tror jag ska doppa mina i choklad.

          Wienernougat


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 15)
          ingrid fuxwall
          Inlägg 13-12-2009, 19:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Det lät väldigt gott!
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 13-12-2009, 19:47
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Ja, jag vill göra det nu, men har ju inte handlat grejor.
          Kom gärna med tips på erat julgotter/bak så man har lite att välja på.
          Trevligt att förnya sig.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 13-12-2009, 19:48
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Tänkte skapa en receptblogg och när den är klar kan jag tipsa dig om mina bästa godsaker
           
          Citera
          Alba
          Inlägg 13-12-2009, 20:04
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          CITAT (ingrid fuxwall @ 13-12-2009, 19:48) *
          Tänkte skapa en receptblogg och när den är klar kan jag tipsa dig om mina bästa godsaker


          Låter spännande. Lycka till.
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 13-12-2009, 20:04
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Ser jag fram emot. tummenupp.gif
          Jag älskar att läsa recept och se på massa smarriga bilder.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          Alba
          Inlägg 13-12-2009, 20:05
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          CITAT (Klura @ 13-12-2009, 18:39) *
          Har inte kommit igång än med julbaket, men har hittat ett par spännande recept jag ska testa.
          Förutom den vanliga knäcken och ischokladen är det spännande med några nyheter på godisbordet.

          Fransk Nougat för den som saknar pralinen i Alladinasken. Tror jag ska doppa mina i choklad.

          Wienernougat



          Åhhh fransk nougat. Hur ska jag kunna motstå receptet ....försöker...försöker.....vi får väl se hur det går.
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 13-12-2009, 20:09
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          CITAT (Alba @ 13-12-2009, 20:05) *
          Åhhh fransk nougat. Hur ska jag kunna motstå receptet ....försöker...försöker.....vi får väl se hur det går.


          Den som hinner testa före mig får gärna berätta om det smakade bra, men det måste det väl göra yes.gif


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 13-12-2009, 21:22
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Den här gräddkolan har jag gjort några gånger, den blir fasligt god!
          http://www.recepten.se/recept/graeddkola.html

          Tveksam till om jag skulle linda in i aluminiumfolie som det står i detta receptet (mitt står i en bok jag har men det är samma, en klassiker antar jag). Jag har använt smörpapper, i min bok står det att man kan använda plasten ifrån en stekpåse och det låter som en bra idé.

          Redigerat av Peztis: 13-12-2009, 21:23


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Eva-Helene
          Inlägg 13-12-2009, 22:26
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Ett gammalt recept (minst 60 år) på godis har jag. Väldigt enkelt att minnas dessutom:

          Tag lika delar (t.ex. 1 liter vardera) mjölk och strösocker, koka det (helst i gjutjärnspanna) tills det håller kulprov+ett par minuter till. Det får gärna bli lite "sockrigt" - då är dom som godast tycker jag! Rör så lite som möjligt, men kolla emellanåt så det inte bränner fast i botten. Häll upp smeten i en smord form och låt svalna. Skär lagom stora /små bitar innan det har kallnat helt.
          Det är gott som det är, men ibland sätter jag till vanilj eller vanilj+kakao, lite av vardera.


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 14-12-2009, 05:15
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          CITAT (Peztis @ 13-12-2009, 21:22) *
          Den här gräddkolan har jag gjort några gånger, den blir fasligt god!
          http://www.recepten.se/recept/graeddkola.html

          Tveksam till om jag skulle linda in i aluminiumfolie som det står i detta receptet (mitt står i en bok jag har men det är samma, en klassiker antar jag). Jag har använt smörpapper, i min bok står det att man kan använda plasten ifrån en stekpåse och det låter som en bra idé.


          Den såg fasligt god ut. Kola har jag inte gjort på många år.

          CITAT (Eva-Helene @ 13-12-2009, 22:26) *
          Ett gammalt recept (minst 60 år) på godis har jag. Väldigt enkelt att minnas dessutom:

          Tag lika delar (t.ex. 1 liter vardera) mjölk och strösocker, koka det (helst i gjutjärnspanna) tills det håller kulprov+ett par minuter till. Det får gärna bli lite "sockrigt" - då är dom som godast tycker jag! Rör så lite som möjligt, men kolla emellanåt så det inte bränner fast i botten. Häll upp smeten i en smord form och låt svalna. Skär lagom stora /små bitar innan det har kallnat helt.
          Det är gott som det är, men ibland sätter jag till vanilj eller vanilj+kakao, lite av vardera.


          Bara mjölk och socker? Ingen sirap el så?
          Det där att den är lite sockrad påminner om kolor mormor gjorde.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          Eva-Helene
          Inlägg 16-12-2009, 22:59
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Bara mjölk och socker, ja. Sk*tenkelt. tongue.gif T.o.m. jag minns receptet utantill...

          Är det någon som känner till - eller, jag tar den långa varianten: Min mormor brukade koka hårda karameller som var bruna. Det enda jag minns av "koket" var att hon hällde upp smeten på en stenplatta och "skjutsade runt" den på någe vis...(jag var bara 6 år när hon gjorde den sista gången). Jag skulle så väldigt gärna vilja smaka dom karamellerna igen *suck* Någon som har den minsta aning om vad det kunde vara för ena "meller"?


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 17-12-2009, 00:18
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Eva-Helene @ 16-12-2009, 22:59) *
          Bara mjölk och socker, ja. Sk*tenkelt. tongue.gif T.o.m. jag minns receptet utantill...

          Är det någon som känner till - eller, jag tar den långa varianten: Min mormor brukade koka hårda karameller som var bruna. Det enda jag minns av "koket" var att hon hällde upp smeten på en stenplatta och "skjutsade runt" den på någe vis...(jag var bara 6 år när hon gjorde den sista gången). Jag skulle så väldigt gärna vilja smaka dom karamellerna igen *suck* Någon som har den minsta aning om vad det kunde vara för ena "meller"?


          Det kan inte vara TJONG väl!??


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Eva-Helene
          Inlägg 17-12-2009, 10:00
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          CITAT (Biggan_ @ 17-12-2009, 00:18) *
          Det kan inte vara TJONG väl!??


          Mjaaa...hmmm... Kanske... Ska testa!
          Mormors karameller var iaf lite ... blanka, eller hur jag ska uttrycka det...ungefär som Extra-pastillerna är. Alltså har jag vissa tvivel på att det var grädde eller mjölk inblandat i smeten. Men tusen tack för Tjong-receptet! Och angagemanget smiley_small_hug.gif


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera
          KRT
          Inlägg 17-12-2009, 12:41
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 3 001
          Medlem sedan:
          17-09-2009
          Medlem nr: 26 121



          CITAT (Eva-Helene @ 17-12-2009, 10:00) *
          Mjaaa...hmmm... Kanske... Ska testa!
          Mormors karameller var iaf lite ... blanka, eller hur jag ska uttrycka det...ungefär som Extra-pastillerna är. Alltså har jag vissa tvivel på att det var grädde eller mjölk inblandat i smeten. Men tusen tack för Tjong-receptet! Och angagemanget smiley_small_hug.gif


          Tänker på polkagrisar - den vita delen av smeten blir blank eftersom man "drar" smeten på en stenskiva och man dörmed (tror jag) bakar in luft i den..... Och jag vet att jag såg på TV hur man gjorde gammeldags hårda karameller, där "drog" man smeten på en stor krok för att få in luft i den, och de karamellerna blev också blanka. Dock tror jag att recepten både på polkagrisar och de godisarna jag såg på TV var baserade på en sockerlag, och ingen mjölk eller grädde i den....


          --------------------
          Ärvd trädgård i sydvästra Skåne (zon 1)
           
          Citera
          Klint
          Inlägg 29-11-2010, 10:13
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          CITAT (ingrid fuxwall @ 13-12-2009, 19:48) *
          Tänkte skapa en receptblogg och när den är klar kan jag tipsa dig om mina bästa godsaker

          Hej ingrid! Tänkte bara höra hur det går? för jag blev lite baksugen


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 13:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon