Hej
jag vill laga svenskt tunnbröd, befinner mig i peking.
i receptet står det en tsk hjorthornsalt. Det tror jag inte jag kan få tag på.
Pot ash - är det kanske ett alternativ då?
Mjukt tunnbröd Ingredienser Portioner: ca 20 kakor
1/2 paket (à 50 g) jäst 75 g margarin eller smör 7 dl mjölk 1/2 dl socker 1 tsk stött fänkål 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl 1 tsk hjorthornssalt 10-11 dl vetemjöl Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Avancerat Gör så här Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, fänkål, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 20 små bitar. Forma bitarna till släta bullar och kalva ut dem till tunna kakor. Grädda kakorna, en och en, i en het, torr stekpanna ca 2 min per sida. Låt kakorna kallna inlindade i en handduk på galler.
|