Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > luftigt fluffigt bröd..., som ej bara är vetemjöl!
          Fny
          Inlägg 20-12-2009, 12:19
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          Jag och min sambo har under hela hösten till och från diskuterat frågan om hur man gör fluffigt och luftigt bröd - han tycker nämligen att bröden jag bakar blir för kompakta. Visst har jag lyckats göra fluffigt bröd också - men då bara med vetemjöl! Och eftersom jag till vardags tycker att vi inte borde äta bara massa vetemjölsbröd så blandar jag i diverse grövre mjölsorter och lite havregryn och annat, blir jättegott men rätt kompakt, trots att jag ändå brukar ha minst 50% vetemjöl i (för annars knorrar sambon för mycket). Är det över huvud taget möjligt att få grövre bröd att bli fluffigt???? Nån som har lyckats med det konststycket???


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 20-12-2009, 13:40
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Skålla de grövre mjölsorterna alt. gör fördeg med de grova mjölsorterna någon dag innan baket, ha både surdeg + jäst (mindre mängd än man normalt använder) + runt 50-75% av mjölsorterna bör vara vetemjöl special då tycker jag det blir lättare och mindre kompakt


          +inget smält smör i det kan göra bröden det ger tyngre koncistens till bröden står det min brödbok. Allt flytande fett även olja står det försämrar degens gashållningsförmåga. Själv har jag aldrig fett i men jag har sett att man ska ha i det i många recept.

          Redigerat av Åsa, mälardalen zon 2: 20-12-2009, 13:43


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 21-12-2009, 09:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Min syster gör ett bröd som inte knådas utan bara rörs ihop och sedan fluffas ut i en långpanna, det brukar bli luftigt men grovt. Jag tror det går att googla på typ "bröd som inte knådas" eller nåt (har inget recept här just nu).


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 08:21
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon