Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rödbeta, recept
          guby
          Inlägg 24-01-2010, 19:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 30
          Medlem sedan:
          23-12-2009
          Medlem nr: 27 128



          Jag brukar skiva redan kokta rödbetor (lite olivolja) och sedan lägger jag över ost (ev lite rosmarin) och in i ugne. Set är i princip det enda jag gör med rödbetor. Kan ni några fler "recept"?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 12)
          KURT
          Inlägg 25-01-2010, 06:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Om man odlar gul rödbetor, så blir de mera användbara. Den röda färgen ställer till med problem i många maträtter. Man kan ju råriva i sallader, koka och ungssteka precis som man använder potatis.
           
          Citera
          anki/ronninge
          Inlägg 25-01-2010, 07:29
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 359
          Medlem sedan:
          21-09-2009
          Medlem nr: 26 195



          CITAT (guby @ 24-01-2010, 19:53) *
          Jag brukar skiva redan kokta rödbetor (lite olivolja) och sedan lägger jag över ost (ev lite rosmarin) och in i ugne. Set är i princip det enda jag gör med rödbetor. Kan ni några fler "recept"?




          Rysk Rödbetssoppa Borsjtj med en turkisk naturell yougurt till, billig och god soppa..


          Gräddkokta rödbetor med pepparrot

          det ligger 5 rödbetor i mitt kylskåp så jag ska gräddkoka mina tror jag..

          rekommenderar en bra sida www.matlubben.se.
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 25-01-2010, 12:45
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Rödbetsbiffar är också gott:

          Alt. 1:
          5 dl rårivna rödbetor
          3 dl råriven potatis
          1 riven gul lök
          1 dl sojamjöl (el. ströbröd)
          2 tsk örtsalt
          lite peppar
          ev. lite vetemjöl om smeten blir för blöt

          Alt. 2:
          1 kg rödbetor utan blast, skalas och rivs fint
          2 kokta rivna potatisar
          1 riven gul lök
          2 ägg
          salt
          svartpeppar

          Kall sås av turkisk youghurt eller liknande som gärna blandas med fetaost, örter, kokt blomkål eller vad du tycker om för något. Potatis brukar vi ha till men en del äter bara biffar med matig, kall sås till.

          Redigerat av zissi: 25-01-2010, 12:48


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 08-02-2010, 19:05
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Något som också är gott (som tillbehör)

          Rödbetssallad med fetaost
          Koka rödbetorna
          Rör ihop en vinegrette (förslagsvis: Rapsolja av god kvalitet, vitvinsvinäger, lite salt) direkt i serveringsskålen
          Tärna en bit fetaost
          Skär ner de varma och skalade rödbetorna, lägg i skålen (så varma som möjligt), veva runt
          Lägg i den tärnade fetaosten i skålen, veva runt

          Kokta rödbetor med pepparrotssmör (gott till stekt fisk)
          Kokta rödbetor med pepparrotssmör (rumsvarmt smör blandas med nyriven pepperrot) är ju också jättegott. Funkar jättebra som tillbehör till bl.a. stekt hokifilé.

          Ugnsbakade rödbetor
          Att ugnsbaka hela (råa) rödbetor (oskalade) i ugnen kan vara en hit. Smakar väldigt mycket annorlunda än om man kokar dem.

          Cirkelbeta är en släkting. Vi odlade den för första gången förra säsongen. Väldigt lättodlad. Sötare än rödbetan, lite kul utseende (randig). Men - Rödbeta är godare!








          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          netaave
          Inlägg 09-02-2010, 23:32
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Prova det här

          Rödbetsmos


          500 gr råa rödbetor
          800 gr potatis av mjölig sort
          2 msk smör
          salt o peppar.

          Koka rödbetor o potatis mjuka var för sig i saltat vatten.
          Pressa dem ner i en kastrull där du rör presset slätt till mos med smöret, krydda med salt o peppar.

          Rödbetspaj


          100 gr kallt margarin

          1 dl grahamsmjöl

          2 dl vetemjöl

          3 msk kallt vatten


          2 gula lökar

          150 gr späda morötter

          150 gr färska rödbetor

          1 ½ dl vatten

          1 krm salt

          2 tsk citronsaft


          150 gr philadelphiaost el. Kesella

          2 ägg

          1 dl mjölk

          1 dl lagrad riven ost

          1 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar

          gräddfil till servering

          Blanda snabbt ihop degen, tryck ut den i en pajform och förgrädda i 200 gr i 15 min.
          Skala och tärna lök, morot och rödbetor, sjud i vattnet, salt och citronsaft i 10 min. Låt det rinna av och lägg det i skalet.
          Rör samman phild.ost, ägg, mjölk, ost och kryddor, bred massan över rotfrukterna och grädda i 200 gr i 30 min. Servera med gräddfil.

          Rödbetstzatsiki

          4 port.

          4 kokta rödbetor
          0,5 rödlök
          100 g fetaost
          2 dl matlagningsyoghurt
          0,5 pressad lime
          1-2 klyftor vitlök
          salt, peppar

          Koka rödbetorna. Gnid av skalet och riv dem fint. Låt kallna. Riv löken.
          Mosa fetaosten. Blanda alla ingredienser och smaka av med vitlök, salt och peppar.

          Redigerat av netaave: 09-02-2010, 23:32


          --------------------


           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 10-02-2010, 20:58
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Moset ska jag pröva! Jag vet hur gott det kan bli med mos på ex. palsternacka och potatis. Kombinationen rödbeta och potatis känns intressant.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          lorentz
          Inlägg 11-02-2010, 08:19
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 166
          Medlem sedan:
          11-01-2010
          Medlem nr: 27 325



          Klassiker
          Jag brukar koka, skala och skiva betorna Skivorna lägger jag på ett eldfast fat och skivar getost på.
          Skjuts in i ugnen till osten har fått fin färg.
          Ringla lite honung och strö över färsk timjan på anrättningen.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 11-02-2010, 13:13
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Gubbröra med rödbetor

          1 brk matjessill
          4 hårdkokta ägg
          1 dl skivade inlagda rödbetor
          1 rödlök
          en litet knippe gräslök eller 1 msk torkad
          1 dl gräddfi
          1 dl turkisk youghurt
          nymald svartpeppar

          Grovhacka sill, ägg och rödbetor. Finhacka lök och gräslök. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.


          --------------------


           
          Citera
          elleave
          Inlägg 11-02-2010, 22:40
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          http://www.odla.nu/forums/index.php?showto...d+balsamvinäger


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 12-02-2010, 09:24
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          färsk uppryckt och kokt rödbeta med smör och salt är nog det godaste (tycker jag). fast nån variant med chevre och honung kan jag också tänka mig crazy.gif

          Redigerat av skogstroll: 12-02-2010, 09:24


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          vitavargen
          Inlägg 12-02-2010, 17:31
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 1 576
          Medlem sedan:
          13-11-2009
          Medlem nr: 26 792



          Säg nej till kokta rö´betor smile.gif

          De ska skalas och läggas i en glasugnsform med lock(utan vatten) och in i ugnen på 4-5 kvart. Sen när de svalnat kan de ställas i kylen, för på morronen därpå smakar de jätte goa till en vanlig ostmacka.

          Det kallar jag för liv smile.gif
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 12-02-2010, 23:30
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Kokta rödbetor i saltat vatten med smör !enkelt men jättegott.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 16:01
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon