Prova det här
Rödbetsmos
500 gr råa rödbetor 800 gr potatis av mjölig sort 2 msk smör salt o peppar.
Koka rödbetor o potatis mjuka var för sig i saltat vatten. Pressa dem ner i en kastrull där du rör presset slätt till mos med smöret, krydda med salt o peppar.
Rödbetspaj
100 gr kallt margarin
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
2 gula lökar
150 gr späda morötter
150 gr färska rödbetor
1 ½ dl vatten
1 krm salt
2 tsk citronsaft
150 gr philadelphiaost el. Kesella
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl lagrad riven ost
1 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar
gräddfil till servering
Blanda snabbt ihop degen, tryck ut den i en pajform och förgrädda i 200 gr i 15 min. Skala och tärna lök, morot och rödbetor, sjud i vattnet, salt och citronsaft i 10 min. Låt det rinna av och lägg det i skalet. Rör samman phild.ost, ägg, mjölk, ost och kryddor, bred massan över rotfrukterna och grädda i 200 gr i 30 min. Servera med gräddfil.
Rödbetstzatsiki
4 port. 4 kokta rödbetor 0,5 rödlök 100 g fetaost 2 dl matlagningsyoghurt 0,5 pressad lime 1-2 klyftor vitlök salt, peppar
Koka rödbetorna. Gnid av skalet och riv dem fint. Låt kallna. Riv löken. Mosa fetaosten. Blanda alla ingredienser och smaka av med vitlök, salt och peppar.
Redigerat av netaave: 09-02-2010, 23:32
--------------------
|