Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > römertopf
          niggle
          Inlägg 08-02-2010, 21:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          Jag fick en Römertopf i julklapp, och är nu helt uppslukad av denna.
          Recepten som medföljer grytan känns dock lite 70-taliga.
          Provade att googla. Utan framgång.
          Finnes det någon som kan tipsa om lite modernare anrättningar?
          Jag älskar linser och böner, mm.


          hälsningar,
          niggle
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 11)
          ingrids
          Inlägg 08-02-2010, 22:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Jag läste ett tips, som jag inte prövat själv, att man kan använda Römertopf som Tagine, och eftersom man kan använda en gryta som tagine om man ingen har låter ju det logiskt.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 08-02-2010, 22:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          vad är tagine för nåt?
           
          Citera
          Bengalow
          Inlägg 08-02-2010, 23:19
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 185
          Medlem sedan:
          21-06-2009
          Medlem nr: 24 333



          Gå in på Google igen och slå på "romargryta" det är det svenska namnet på lergrytan
          Att "koka" kyckling eller kött går på ett ut, tillsammans med potatis, vitkål blir det underbart goda rätter.
          Vårt hemliga recept: Bottna med vitkål, som du förvällt eller brynt, lägg i ett stycke rimmat, fett fläsk med svål, krydda med salt och peppar och KUMMIN på svålen, som du kryss-skurit. Höll på vatten tills kålen är täckt. Lägg små potatis runt fläsket. In i ugnen i någon eller två timmar på låg värme. Tag av locket, sätt på grillen i 10 minuter. Moooosh. Passa bara på att inte spräck magen!! Receptet fick vi från Cypern....
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 09-02-2010, 08:38
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Tagine är en marockansk lergryta, om du googlar tagine och recept så får du upp massor med gott.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 09-02-2010, 09:13
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Ska finnas en tråd här under Recept som heter Lergryta tror jag. Sök där så får du nog tips, ganska längesen tråden var igång men det skadar inte att liva upp den.


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          lorentz
          Inlägg 09-02-2010, 14:52
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 166
          Medlem sedan:
          11-01-2010
          Medlem nr: 27 325



          Lät riktigt gott det där Bengalow, ska laga till det imorgon.
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 09-02-2010, 20:05
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          CITAT (niggle @ 08-02-2010, 21:15) *
          Jag fick en Römertopf i julklapp, och är nu helt uppslukad av denna.
          Recepten som medföljer grytan känns dock lite 70-taliga.
          Provade att googla. Utan framgång.
          Finnes det någon som kan tipsa om lite modernare anrättningar?
          Jag älskar linser och böner, mm.
          hälsningar,
          niggle

          Lite tips på lergryterecept:

          http://www.odla.nu/forums/index.php?showto...amp;hl=lergryta

          http://www.odla.nu/forums/index.php?showto...amp;hl=lergryta

          http://www.odla.nu/forums/index.php?showto...amp;hl=lergryta

          http://www.odla.nu/forums/index.php?showto...amp;hl=lergryta

          http://www.odla.nu/forums/index.php?showto...amp;hl=lergryta

          http://www.odla.nu/forums/index.php?showto...amp;hl=lergryta


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 13-02-2010, 17:40
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          Tack för tipsen!
          Nu har jag ett bröd i ugnen. Ska bli spännande.


          Hälsningar,
          Niggle
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 14-02-2010, 09:13
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Istort sett alla grytor man gör på spisen kan göras i en lergryta. Ex. köttgrytor, kalops, dillkött, korvgrytor mm.

          Efterfrågan recept med bönor: Har provat ett recept ur morsans lergrytekokbok som innehöll korv, lök, bönor, tomat, vitt vin, potatis + kryddor det blev helt OK.

          En valnig ribollita innehåller ju också bönor och borde gå utmärkt att laga i en lergryta det är ju en ganska tjock soppa.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Hans i Värmland
          Inlägg 14-02-2010, 11:04
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 112
          Medlem sedan:
          01-11-2007
          Medlem nr: 13 053



          För oss som inte har lergryta av något slag så kan jag förmedla tips om en vanlig järngryta är utmärkt till att ha i ugnen och laga väldigt goda rätter med grönsaker och kött och fisk. Blanda och ge.
          Jag har provat ALLT. Man måste bara komma ihåg att de olika köttbitarna skall ha ungefär samma koktid.
          Så man kan inte ha en stor skinkbit med ben och en liten kyckling t.ex. Men annars går det bra att blanda grönsaker och olika köttbitar. Man kan ha olika tider inne i ugnen och sedan plocka ut grytan när det är dags att äta och mumsa i sig möra köttbitar-härligt brynta.
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 15-02-2010, 20:39
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          Jag kan meddela att brödet blev helt underbart.
          Till och med tonåringarna, som annars bara äter förstoppningsbröd, godkände och äter med frisk aptit.


          Hälsningar,
          Niggle
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 03:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon