Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Torkapparat för frukt, Var finns det att köpa (skåne)
          Näcken
          Inlägg 17-12-2003, 15:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 383
          Medlem sedan:
          29-09-2003
          Medlem nr: 2 375



          Hej
          Tänkte ge bort en torkapparat för frukt, men var får man tag i det? Är de dyra

          Jag bor i skåne.

          Trevlig jul


          --------------------
          Bor med härlig villaträdgård i Skåne zon 1
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 16)
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 17-12-2003, 16:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Todeloo,

          Om Du skall ha en som bevarar smak och vitaminer så skall Du inte köpa den på COOP för den har ingen termostat alls.

          Rekommenderar den svensktillverkade Evermaten, vid förskottsbetalning 1600 kr;

          http://www.europlast.se/evermat.html

          Brickorna i den är av rostfritt stål - mkt bra när man hanterar mat!

          Fast det här med julklapp kan bli svårt att hinna i så fall, då de är bestälningsvara. Ring dem och fråga om de kan ila en ner till Skåne, de är mkt trevliga där :-))

          Hälsar Ingrid
           
          Citera
          littlegem
          Inlägg 25-12-2003, 12:01
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 62
          Medlem sedan:
          28-11-2003
          Medlem nr: 2 590



          CITAT (Ingrid på Västkusten @ 17-12-2003, 16:21)
          Todeloo,

          Om Du skall ha en som bevarar smak och vitaminer så skall Du inte köpa den på COOP för den har ingen termostat alls.

          Rekommenderar den svensktillverkade Evermaten, vid förskottsbetalning 1600 kr;

          http://www.europlast.se/evermat.html

          Brickorna i den är av rostfritt stål - mkt bra när man hanterar mat!

          Fast det här med julklapp kan bli svårt att hinna i så fall, då de är bestälningsvara. Ring dem och fråga om de kan ila en ner till Skåne, de är mkt trevliga där :-))

          Hälsar Ingrid

          Har sett Evermaten på Trädgårdsmässan och funderat på att köpa den för att torka vanliga grönsaker. Hur duger den till det?
           
          Citera
          nilla
          Inlägg 28-12-2003, 09:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 530
          Medlem sedan:
          05-05-2003
          Medlem nr: 1 330



          Har en av dom billiga, Nordica.
          Nackdelen som sagt, ingen termostat och framförallt ingen timer! Blir ganska mycket bök med att kolla temeratur, flytta om det som torkas och passa så den inte går för länge.

          Tomater och äpple har gjort det väl värt besvären ändå. Underbar smak på hemtorkade tomater i grytor och sallader så här års! smile.gif

          Vinbär, däremot - som var det jag tänkte ha den till, funkade inte alls.

          Gunilla
           
          Citera
          Susanne i Linköp...
          Inlägg 28-12-2003, 20:16
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 048
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 61



          Vad var det som inte funkade med vinbären då? Själv har jag massor av vinbär men har aldrig försökt torka.


          --------------------
          Alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag.
          Kinesiskt ordspråk
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 02-01-2004, 14:33
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Nu änteligen är 'min' hemma smile.gif

          Jag undrar emellanåt varför recepterierna i Sverige enbart handlar om frukt?
          Torka kött att ha med som snack borde vara minst lika bra :-)

          Hälsar Ingrid som håller på å forskar runt på Internet nu i detta intressanta ämne
           
          Citera
          nilla
          Inlägg 03-01-2004, 17:09
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 530
          Medlem sedan:
          05-05-2003
          Medlem nr: 1 330



          CITAT (Susanne i Linköping @ 28-12-2003, 20:16)
          Vad var det som inte funkade med vinbären då? Själv har jag massor av vinbär men har aldrig försökt torka.

          För blöta. Dom blev jättegoda men det tog närmare två dygn om jag minns rätt. Äpple och tomat tog 5-6 timmar.
          Hallon orkade jag inte ens vänta och se - det tog ännu längre tid än vinbären tyvärr.
          Kanske kan man reglera temperaturen och få ett bättre resultat med dom dyrare torkarna.

          Gunilla
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 04-01-2004, 10:42
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Vinbären mfl blöta frukter borde välan lämpa sig bra att göra sk 'leather' utav, har ingen aaaaning om vad detta kan heta på svenska-> fruktläder?

          http://www.cajuncookingrecipes.com/kidds/kidds51.htm

          http://www.living-foods.com/recipes/fruitleather.html

          Åsså kan man trolla till det lite också ;-) genom egna kombinationer,

          Hälsar Ingrid
           
          Citera
          Bellaizon7
          Inlägg 06-01-2004, 13:07
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          06-01-2004
          Medlem nr: 2 653



          Hej!

          Blåbär blir jättegoda att torka! Goda som "naturgodis" eller lagda i blöt till paj el. dylikt. Även plommon, men de tar sån evinnerlig tid...

          Köpte en sån där tork på Coop, funkar urdåligt, den verkar bli överhettad. Ju längre man kör den desto varmare blir den. Tänkte försöka bygga in en termostat i den.

          Kram
          Bella
           
          Citera
          littlegem
          Inlägg 06-01-2004, 20:14
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 62
          Medlem sedan:
          28-11-2003
          Medlem nr: 2 590



          CITAT (Ingrid på Västkusten @ 17-12-2003, 16:21)
          Todeloo,

          Om Du skall ha en som bevarar smak och vitaminer så skall Du inte köpa den på COOP för den har ingen termostat alls.

          Rekommenderar den svensktillverkade Evermaten, vid förskottsbetalning 1600 kr;

          http://www.europlast.se/evermat.html

          Brickorna i den är av rostfritt stål - mkt bra när man hanterar mat!

          Fast det här med julklapp kan bli svårt att hinna i så fall, då de är bestälningsvara. Ring dem och fråga om de kan ila en ner till Skåne, de är mkt trevliga där :-))

          Hälsar Ingrid

          Funkar Evermaten bra även för torkning av grönsaker?
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 06-01-2004, 22:14
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Funkar för allt och har både timer å termostat.

          Hälsar ingrid
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 07-01-2004, 07:03
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Skall man bara torka vid skörd så är det ju mycket enkelt att bygga en egen tork. Evermat är bra, men skall man torka stora mänder frukt/svamp/ eller grönsaker vid skörd så räcker den ju inte alls till. Då är det lättare att torka på ramar med nät och en fläkt .

          Bästa litterturen om torkning är Sigri Sahlins böcker, speciellt boken "Torkning av bär, frukt, grönsaker, svamp och örter" . Man kan hitta den på bibliotek och antikvariat.
           
          Citera
          nilla
          Inlägg 07-01-2004, 09:43
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 530
          Medlem sedan:
          05-05-2003
          Medlem nr: 1 330



          CITAT (Ingrid på Västkusten @ 04-01-2004, 10:42)
          Vinbären mfl blöta frukter borde välan lämpa sig bra att göra sk 'leather' utav, har ingen aaaaning om vad detta kan heta på svenska-> fruktläder?

          http://www.cajuncookingrecipes.com/kidds/kidds51.htm

          http://www.living-foods.com/recipes/fruitleather.html

          Åsså kan man trolla till det lite också ;-) genom egna kombinationer,

          Hälsar Ingrid

          Mmmm, det var ett bra tips! Ska testa det i sommar, tack!

          Gunilla
           
          Citera
          solkatten
          Inlägg 07-01-2004, 12:14
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 445
          Medlem sedan:
          31-12-2003
          Medlem nr: 2 640



          Torkade lingon!!

          En kollega köpte i Kanada och det var jättegott, jag som inte tycker om lingon annars.


          --------------------
          Karlskrona, Blekinge, Zon 1
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 07-01-2004, 12:26
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (solkatten @ 07-01-2004, 12:14)
          Torkade lingon!!

          En kollega köpte i Kanada och det var jättegott, jag som inte tycker om lingon annars.

          Smaken förändras ju mycket när alla smakämnen (inte minst sockret) koncentreras vid torkningen (jämför vindruvor och russin!).
           
          Citera
          Lofvet
          Inlägg 08-01-2004, 20:08
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 48
          Medlem sedan:
          10-03-2003
          Medlem nr: 891



          Hej alla!

          Blir det nån skillnad på om man kör en torkapparat och en lite lyxigare hushållsugn med varmluftsfunktion?

          Vi har torkat lite grejer, chili, örter i vår hushållsugn på 3D-Varmluftsfunktionen och det blev kanon!

          Sedan gjorde vi hundgodis genom att skära blodpudding i små bitar och torka.... det gillade hunden Max :-)


          --------------------
          ----------------------------
          Fredrik, NOL, Zon II-III
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 11-01-2004, 12:52
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Jag skulle misstänka att man har mkt större kontroll över temperaturen i en torkmojäng än i en varmluftsugn men det är bara gissningar - jag vill ju behålla lite vitaminer kvar om det går :-)
          plus att det binder ju upp ugnen att torka vilket man ju kan köra vid sidan av och nej jag ahr ingen varmluft (än)..men jag skulle nog ändå använda torkmojngen för så man kör då kör man ordetnlgit ( yippeee att slippa ha allt danglandes i huset)

          Hälsar Ingrid
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 14:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon