Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rökta räkor, lägger ut det här också
          netaave
          Inlägg 24-02-2010, 17:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Rökta räkor

          Ingredienser:

          1 kg räkor, tinade eller frysta
          2 msk alspån
          2 tsk flingsalt

          Tillagning
          Det är inte svårt att röka räkor själv i en abu-rök. Två matskedar alspån och rödsprit till lågorna är allt som behövs.
          1. Strö alspån på abu-grillens botten. Tänd grillen med rödsprit. Lägg räkorna på grillgallret och lägg på locket, men låt en liten springa vara öppen.
          2. Rök räkorna; 10 min för tinade och 15 min för frysta.
          3. Strö över salt. Servera räkorna nygrillade med de olika såserna.



          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          theseraphim
          Inlägg 24-02-2010, 20:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          kör lite honung antingen direkt på räkorna eller ha lite i spånet. kör lite torkad chili i spånet så blir det hett hett hett.....
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 25-02-2010, 09:39
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          CITAT (theseraphim @ 24-02-2010, 20:34) *
          kör lite honung antingen direkt på räkorna eller ha lite i spånet. kör lite torkad chili i spånet så blir det hett hett hett.....


          ooooohhh devil.gif det där måste jag pröva i sommar!


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 25-02-2010, 09:45
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Tack för receptet, ska absolut pröva detta. Annars blir det bara makrill i röken så detta var kul! tummenupp.gif


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          theseraphim
          Inlägg 25-02-2010, 15:29
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          fördelen är att spån kan smaksättas med mycket tex kan det hällas i en bunke, häll över ett härligt maffigt rödvin och låt stå över natten. Sila bort rödtjutet och låt spånen torka så har du rödvinsspån, även whiskey går bra. Prova även örter som timjan, rosmarin, salvia och tex vitlök så blir det grejer.
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 25-02-2010, 16:19
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Nu känner jag sommarlängtan! cool.gif


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 25-02-2010, 16:29
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          mmm härligt att brassa grillen första gången rolleyes.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 28-02-2010, 13:04
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Varför vänta till sommaren biggrin.gif

          Jag köpte den på Jula fast den var i dyraste laget, det var ju två rökgaller på den så man kan röka mycket på en gång (man kanske får mycket fisk nån gång ) fick tipset av han som sålde att frysta räkor ska vara ordentligt tinade och så torra som möjligt för bästa resultat. Att man ska krydda o salta innan för bästa resultat och att det inte var helt fel med lita kajenn på skaldjur. Han hade även rökt kräftor och tyckte det blev jättebra, dom behöver dock ligga en timme. Att man med fördel kan stoppa en liten kvist enris i spånet. Att det inte är några problem att använda den inomhus under fläkten, röken stannar ju i lådan och försvinner snabbt då man öppnar.
          Tar åt mig alla tips om vin o whiskeymarinaerade spån också samt stoppa i örter o så, här ska provas wink.gif


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 02:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon