Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kantareller, dela med er av era bästa kantarellställen, recept...
          Nathalie84
          Inlägg 27-02-2010, 19:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          08-03-2005
          Medlem nr: 5 142



          Jag har mkt bra kantarellminnen, har hittat hur mkt som helst...

          Klassikern är förstår att steka dom med smör o salt! mums!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          Dag
          Inlägg 27-02-2010, 20:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 194
          Medlem sedan:
          12-10-2007
          Medlem nr: 12 827



          I frysen har jeg kantareller til 40 middager. Likevel vurderer jeg å anskaffe
          en kantarellhund - en jaktlabrador. Jeg vet at det finnes kantarellhunder i
          Sverige, men har ikke hørt om det her i Norge.
          Men stensopp smaker enda bedre enn kantareller! Men den har jeg nesten ikke
          sett de siste tre årenene, dessverre.
          Dag
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 27-02-2010, 21:45
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Jag steker mina kantareller med smör, massa klippt persilja i slutet av stekningen, salt och vitpeppar sen gör jag

          1. varma mackor med en god svampstuvning + god ost
          2. traditionell ugnsomelett (6 ägg, 4 dl mjölk, 1 tsk salt - 200 gr. i 25 min.) med antingen bara den stekta svampen på eller med svampstuvning på (smör, kn. 2 msk mjöl, 2 dl röd mjölk, 1 dl vispgrädde, ½ tsk salt, peppar + svampen då förstås)
          3. pytt med råstekt potatis, gul lök och den stekta svampen med mycket persilja

          Enkelt men mycket gott biggrin.gif tummenupp.gif yahoo.gif wub.gif

          Det finns säkert andra här som har lite mer avancerade recept med kantareller i .

          Redigerat av zissi: 27-02-2010, 21:49


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          tommot123
          Inlägg 06-03-2010, 20:02
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 236
          Medlem sedan:
          28-12-2009
          Medlem nr: 27 171



          CITAT (zissi @ 27-02-2010, 21:45) *
          Jag steker mina kantareller med smör, massa klippt persilja i slutet av stekningen, salt och vitpeppar sen gör jag

          1. varma mackor med en god svampstuvning + god ost
          2. traditionell ugnsomelett (6 ägg, 4 dl mjölk, 1 tsk salt - 200 gr. i 25 min.) med antingen bara den stekta svampen på eller med svampstuvning på (smör, kn. 2 msk mjöl, 2 dl röd mjölk, 1 dl vispgrädde, ½ tsk salt, peppar + svampen då förstås)
          3. pytt med råstekt potatis, gul lök och den stekta svampen med mycket persilja

          Enkelt men mycket gott biggrin.gif tummenupp.gif yahoo.gif wub.gif

          Det finns säkert andra här som har lite mer avancerade recept med kantareller i .

          Räcker mycket bra med bara smör!
          Tommy
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 06-03-2010, 20:14
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Vill gärna ha en skvätt vitt vin i stuvningen.
          Steker kantarellerna i smör med salt och vitpeppar och vinet eller något liknande. Sedan är det grädde som gäller om det ska bli stuvning och så en god ost - Västerbotten passar bra.

          Har på tok för mycket kantareller i frysen och nu upplever jag att den börjar bli besk - blir den vissa år
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 06-03-2010, 20:31
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Som många andra har jag också massor i frysen trots att jag gett bort massor till dotter o svärson. Har inte känt att mina är beska än, menar du Ingrid att de blir beska vissa år eller vad kommer det sig?
          Använder mina i såser, stuvningar och köttfärslimpa och ibland bara smörstekta med salt och peppar.


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 06-03-2010, 20:45
          Länk hit: #7


          Gäster






          Inga beska kantisar här heller, varken frysta eller torkade... unsure.gif
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 06-03-2010, 21:02
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (Eva i Höga @ 06-03-2010, 20:31) *
          Som många andra har jag också massor i frysen trots att jag gett bort massor till dotter o svärson. Har inte känt att mina är beska än, menar du Ingrid att de blir beska vissa år eller vad kommer det sig?
          Använder mina i såser, stuvningar och köttfärslimpa och ibland bara smörstekta med salt och peppar.

          Tror att det beror på hur mycket väta det varit, fast det är ju bara min persoliga åsikt.

          Torkar man kantareller förändrar de inte smaken, på det sättet. Tror att jag har burkar med kantareller från 95 och enda risken är ju att de möglar

           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 06-03-2010, 21:06
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Ok, då beror inte beskheten på att de är för gamla i alla fall. Det var ju skönt för jag har kantareller i frysen sen flera år tillbaka.


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Nathalie84
          Inlägg 17-03-2010, 22:28
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          08-03-2005
          Medlem nr: 5 142



          CITAT (Dag @ 27-02-2010, 20:02) *
          I frysen har jeg kantareller til 40 middager. Likevel vurderer jeg å anskaffe
          en kantarellhund - en jaktlabrador. Jeg vet at det finnes kantarellhunder i
          Sverige, men har ikke hørt om det her i Norge.
          Men stensopp smaker enda bedre enn kantareller! Men den har jeg nesten ikke
          sett de siste tre årenene, dessverre.
          Dag



          ja stensopp (karl johan) är riktigt gott!ha det bra!

          CITAT (zissi @ 27-02-2010, 21:45) *
          Jag steker mina kantareller med smör, massa klippt persilja i slutet av stekningen, salt och vitpeppar sen gör jag

          1. varma mackor med en god svampstuvning + god ost
          2. traditionell ugnsomelett (6 ägg, 4 dl mjölk, 1 tsk salt - 200 gr. i 25 min.) med antingen bara den stekta svampen på eller med svampstuvning på (smör, kn. 2 msk mjöl, 2 dl röd mjölk, 1 dl vispgrädde, ½ tsk salt, peppar + svampen då förstås)
          3. pytt med råstekt potatis, gul lök och den stekta svampen med mycket persilja

          Enkelt men mycket gott biggrin.gif tummenupp.gif yahoo.gif wub.gif

          Det finns säkert andra här som har lite mer avancerade recept med kantareller i .

          bra tips!



          mmmm det lät gott med persilja till!!
           
          Citera
          Malin_MeL
          Inlägg 17-03-2010, 22:39
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 855
          Medlem sedan:
          16-08-2008
          Medlem nr: 18 334



          Min man gör en väldigt god grej med kantareller.
          Han hackar och steker kantareller, bacon och scharlottenlök ihop. och den röran serverar han till köttfärsbiffar med gräddsås och potatis/vildris, och lingon.

          Mitt favoritrecept när jag själv lagar är en pastasås
          fint strimlat nötkött (gärna filé) och kantareller i rödvin-gräddsås
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-06-2025, 14:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon