Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Revbensspjäll
          Monarda
          Inlägg 23-03-2010, 20:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Någon som har ett smaskigt recept på revbensspjäll?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          Eva St
          Inlägg 23-03-2010, 20:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          När jag vill göra det riktigt enkelt för mig brukar jag smörja en långpanna lägga i tjocka revben i bitar och lagom stora skalad rå potatis. Fyller hela långpannan med denna blandning sedan tar jag salt svartpeppar och grillkrydda och kryddar upp det hela ganska ordentligt. På med några klickar smör eller margarin och låter det gå i ugnen tills det är genomstekt och fått fin färg. Ibland åker det i lite stora bitar av morot också Brukar späda med lite vatten mot slutet
          Det går snabbt är enkelt och blir riktigt riktigt gott och allt både kött ,potatis grönsaker och sky blir klart samtidigt Smidigt


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 24-03-2010, 22:27
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Att pensla revbenen med lite honung är gott lite soja salt och svartpeppar eventuellt lite grillkrydda,man kan blanda ihop allt i en skål och pensla på.
           
          Citera
          ulleW
          Inlägg 01-04-2010, 10:03
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          14-03-2010
          Medlem nr: 28 445



          Hej,

          jag brukar koka revbenen på svag värme i ca 1 1/2 timme tillsammans med lök, vitlök och svartpepparkorn. sen tar jag upp dem och torkar av lite lätt med hushållspapper. sen penslar jag dem med nedanstående glaze och sätter in i ugnen, 200C i 30 min. efter halva riden kan man göra en andra pensling.
          glaze:1dl ketchup
          1dl muscavodosocker
          1dl japansk soya
          1dl honung
          1 bit riven ingefära
          glazen räcker till ca. 2 1/2 kg revbenspjäll och det blir underbart gott!


          mvh ulrika
           
          Citera
          Monarda
          Inlägg 02-04-2010, 16:16
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Jag gjorde också så att jag kokade dom först innan dom åkte in i ugnen. Det verkar vara ett oslagbart sätt för att få dom riktigt saftiga. Din glaze verkar smaskens Ulrika, den provar jag nästa gång. tummenupp.gif
           
          Citera
          netha
          Inlägg 02-04-2010, 21:23
          Länk hit: #6


          Gäster






          CITAT (ulleW @ 01-04-2010, 11:03) *
          Hej,

          jag brukar koka revbenen på svag värme i ca 1 1/2 timme tillsammans med lök, vitlök och svartpepparkorn. sen tar jag upp dem och torkar av lite lätt med hushållspapper. sen penslar jag dem med nedanstående glaze och sätter in i ugnen, 200C i 30 min. efter halva riden kan man göra en andra pensling.
          glaze:1dl ketchup
          1dl muscavodosocker
          1dl japansk soya
          1dl honung
          1 bit riven ingefära
          glazen räcker till ca. 2 1/2 kg revbenspjäll och det blir underbart gott!
          mvh ulrika

          Visst har du väl i salt också.
          Jag kokar med salt svartpeppar-, vitpeppar-, grönpeppar-, rosépepparkorn. 3-4 lagerblad, gul lök.


          Din glace ska jag definitivt testa nästa gång
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 18:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon