|
Vad äter ni på nyårsafton |
|
|
|
29-12-2003, 00:26
|

Medlem
Antal inlägg: 102
Medlem sedan: 03-11-2003
Medlem nr: 2 523

|
Jag och min sambo skall: äta oxfilé med KarlJohan sås (kokt på äkta grädde) potatisgratäng med äkta grädde och vitlök, och dicka bärs.....Det kan bli lite grönsallad oxå, och någon billig skumpa vid 24 slaget då är ialla fall smaklökarna ur funktion. (kan även bli en bärs för den skummar ju oxå) Funderar även på gratinerad hummer. Någon som vet hur det tillagas???? GOD FORSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET TILL ER ALLA
--------------------
Skjut inte upp till morgondagen, det din mamma kan göra idag
|
|
|
|
2 sidor
1 2 >
|
 |
Svar
(1 - 19)
|
29-12-2003, 08:05
|

Medlem
Antal inlägg: 3 070
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 21

|
Nästan samma meny här hos oss! Fast det får bli fläskfilé och kantareller istället. Och hummer kommer inte att serveras här. Raketer ska vi inte heller ha i år. Men idag har en av de större järnaffärerna sitt årliga fyrverkeri så det ska vi åka och titta på! Jag älskar fyrverkerier och maken och jag åker runt i trakterna och kolla på alla fyrverkerier i närheten! Gott slut på er allesammans och hoppas ni får ett riktigt Gott nytt år!
|
|
|
|
|
29-12-2003, 08:17
|

Medlem
Antal inlägg: 2 643
Medlem sedan: 14-01-2003
Medlem nr: 579

|
Jag har alltid haft kalkon, hasselbackspotatis och gräddig sås + lite tillhörigheter — ex.vis rosenkvittengelé. Men i år blir vi så få så det får nog bli en stor kyckling istället. Lite snopet, men gott det också.
--------------------
Bättre sänt än aldrig!Min "nya" kärlek och sambo: Lucas. Och nu har Lucas fått lillebror: Elton! Lucas Och här är mattes älskling knappt 6 månader. Elton, 10 veckor
|
|
|
|
|
29-12-2003, 09:30
|

Medlem
Antal inlägg: 92
Medlem sedan: 16-03-2003
Medlem nr: 928

|
Vi hade tänkt oss oxfile och hasselbackspotatis. Champinjoner, grönsallad och rött vin blir bra tillbehör. Samt lite skumpa framåt midnatt naturligtvis.
|
|
|
|
|
29-12-2003, 09:50
|

Medlem
Antal inlägg: 733
Medlem sedan: 02-11-2002
Medlem nr: 64

|
Vi äter alltid Orientalisk räkpanna med ris o sallad.
--------------------
Hälsningar Mariann, zon 3-4
En enda solstråle är nog för att driva bort många skuggor -St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
29-12-2003, 15:11
|
Medlem
Antal inlägg: 505
Medlem sedan: 11-04-2003
Medlem nr: 1 111

|
Här blir det vår egen traditionella meny: förrätt i form av i somras egenhändigt fångade flodkräftor (minikräftskiva...), varmrätt i form av ugnsstekt rådjurssadel (från egen skog) med ugnsgratinerade rotsaker (potatis, kålrot och palsternacka), efterrätt i form av en chokladkaka som sätter sig som en tegelsten i magen... Micke
--------------------
Får man bara ändan ur vagnen, behöver man inte ta sig i kragen.
|
|
|
|
birgitek
|
29-12-2003, 18:10
|
Gäster

|
Här blir det ostron, hummer och massor med Cava! Birgit Ek
|
|
|
|
|
29-12-2003, 18:33
|

Medlem
Antal inlägg: 3 807
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 29

|
Hej Vad vi skall äta vet jag inte ännu. vågar inte planera efter julens flopp. Vi har inte riktigt hämtat oss efter maginfluensan som vi haft hela julen. Det står mat fullt i kylskåpet som bara vi tittar på det inte ännu helt fullt ger några vibbar om att, O vad det skulle smaka med en skinkskiva eller vad som kan vara där. Men det blir nog en liten kyckling till gubben o mig sedan kanske en liten nubbe "skåne" för att hålla bakterierna i styr. Kanske något gott vin eller liknande om man vågar. Ska ha ett lugnt nyår efter den jobbiga julen. Har jobbat idag men det var tungt. Ska iväg en stund imorgon också, men efter några dagar på te,skorpor och vatten finns inte så mycket ork. En fördel är att man slipper oja sig över att man gått upp i vikt. Vi har tappat cirka 3-4 kg både gubben och jag. Jag önskar alla ett gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR / Inga
--------------------
skriver Inga från Närke i zon 3-4
|
|
|
|
|
29-12-2003, 18:57
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
Förra året köpte vi underbar champange sorbe till efterrätt, av samme som gjort Nobel-glassen. Dom har även glögg-glass och annat.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
29-12-2003, 20:32
|

Medlem
Antal inlägg: 18 595
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 31

|
Jag äter hos mina föräldrar så jag får väl se vad det blir för mat, själv tänker jag bidra med en Attisk honungskaka till nyår, jag måste ju testa lite recept ur min nya bakbok "Historiebok för kakälskare". Receptet till honungskakan är från antiken, men det verkar vara ett lätt recept och jag har fått tag på apelsinblomsvatten.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|
|
|
|
|
29-12-2003, 22:12
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
Vi äter "det gamla vanliga..." på nyårsafton. Först en räkcocktail eller toast skagen sedan oxfilé, potatisgratäng, kantarellsås, sallad, glas vin. Efterrätten varierar lite från år till år. Glass, sorbé, bär eller en mäktig chokladkaka med en klick vispgrädde och kaffe med en god likör efteråt. Och så "skumpa" på tolvslaget!
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
29-12-2003, 23:55
|

Medlem
Antal inlägg: 952
Medlem sedan: 03-04-2003
Medlem nr: 1 052

|
Vi ska ha kalas för en massa människor och kommer att bjuda olika snittar och annat smått fram till den lilla supén som består av rödtunga i Sauternesvin- (tror jag att det stavas) - sås. Till dessert blir det spansk "flan". Bubbel hela kvällen - intet annat! Cavan Cordon Negro är väldigt god, men den äkta Champagnen spar vi till 00:00, när smaklökarna och sinnena är helt utslagna... Vickning: pytt-i-panna, om någon är kvar vid vid 2-rycket sådär... Sedan följer karaoke hela natten! Sanna
--------------------
Sanna!
|
|
|
|
|
30-12-2003, 01:23
|

Medlem
Antal inlägg: 9 608
Medlem sedan: 31-08-2003
Medlem nr: 2 237

|
Vi ska äta fläskfile m chutneysås o klyftpotatis m vitlök. Daimtårta. Ost o kex. Vid 23.30-tiden. Skåla i mousserande vin vid 12-slaget. se´n blir det kaffe o likör efteråt. M-B
|
|
|
|
|
30-12-2003, 10:58
|

Medlem
Antal inlägg: 384
Medlem sedan: 26-06-2003
Medlem nr: 1 783

|
Brukar nog inte äta något särskilt till nyår... Pizza kanske  Nej, då. Nåt gott får nog svärmor laga till.
--------------------
* Dalarna i mitt hjärta.
|
|
|
|
|
30-12-2003, 23:32
|

Medlem
Antal inlägg: 210
Medlem sedan: 18-11-2002
Medlem nr: 376

|
Åsa, kan man få receptet på honugskakan, tack. Blev lite nyfiken..
Gott Nytt År, allihopa!
|
|
|
|
|
31-12-2003, 10:59
|

Medlem
Antal inlägg: 18 595
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 31

|
Här kommer receptet på honungskakan som prisades av Archestratos även kallad gastronomins fader (han levde på 300-talet f.kr).
Kakan räcker till ca 6 personer.
Attisk honungskaka
450g grekisk färskost (Myzithra) eller keso 3msk honung saft från 2 citroner 4 ägg 1 msk apelsinblomsvatten (till nöds vanligt vatten) 1 tsk mald kanel eller 12 finhackade färska myntablad ev. ett förgräddat pajskal ca 23cm i diameter.
1. Blanda ost/keso med honung, citronsaft, ägg och apelsinblomsvatten så att blandningen blir helt jämn (använd gärna mixer eller matberedare).
2. Tillsätt kanel eller myntablad beroende på vilken smak man önskar och blanda.
3. Häll blandningen direkt i en form (ex. suffleform) eller i ett färdiggräddat pajskal.
4. Grädda kakan i 30 min i 160 grader eller tills osten/keson har höjt sig och börjat få färg. Kakan bör serveras varm.
Själv tänker jag använda keso till min kaka och jag kommer att hälla smeten i ett vanligt pajskal och servera med lite exotiska frukter.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|
|
|
|
|
31-12-2003, 12:59
|
Medlem
Antal inlägg: 1 611
Medlem sedan: 02-05-2003
Medlem nr: 1 308

|
Vi äter räkcocktail till förrätt. Varmrätt blir kalkon, hasselbackspotatis, gräddsås och grönt. Efterrätt blir rödvinskokta päron med glass och grädde. Denna måltid har min släkt ätit så länge jag kan minnas på nyårsafton. Men först ska jag och jobba i kväll så jag anländer nog i varmrätten...
--------------------
Zon 6
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|