Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad äter ni på nyårsafton
          benganz
          Inlägg 29-12-2003, 00:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 102
          Medlem sedan:
          03-11-2003
          Medlem nr: 2 523



          Jag och min sambo skall:
          äta oxfilé med KarlJohan sås (kokt på äkta grädde) potatisgratäng med äkta grädde och vitlök, och dicka bärs.....Det kan bli lite grönsallad oxå,
          och någon billig skumpa vid 24 slaget då är ialla fall smaklökarna ur funktion. (kan även bli en bärs för den skummar ju oxå)
          Funderar även på gratinerad hummer.
          Någon som vet hur det tillagas????
          GOD FORSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET TILL ER ALLA

          biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif


          --------------------
          Skjut inte upp till morgondagen, det din mamma kan göra idag
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Monica M zon 4
          Inlägg 29-12-2003, 08:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 070
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 21



          Nästan samma meny här hos oss! Fast det får bli fläskfilé och kantareller istället. Och hummer kommer inte att serveras här.

          Raketer ska vi inte heller ha i år. Men idag har en av de större järnaffärerna sitt årliga fyrverkeri så det ska vi åka och titta på! Jag älskar fyrverkerier och maken och jag åker runt i trakterna och kolla på alla fyrverkerier i närheten! smile.gif

          Gott slut på er allesammans och hoppas ni får ett riktigt Gott nytt år! biggrin.gif
           
          Citera
          Ewa L
          Inlägg 29-12-2003, 08:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 643
          Medlem sedan:
          14-01-2003
          Medlem nr: 579



          Jag har alltid haft kalkon, hasselbackspotatis och gräddig sås + lite tillhörigheter — ex.vis rosenkvittengelé. Men i år blir vi så få så det får nog bli en stor kyckling istället. Lite snopet, men gott det också.


          --------------------
          Bättre sänt än aldrig!
          Min "nya" kärlek och sambo: Lucas. Och nu har Lucas fått lillebror: Elton!


          Lucas Och här är mattes älskling knappt 6 månader.


          Elton, 10 veckor


           
          Citera
          pa kalmar
          Inlägg 29-12-2003, 09:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 92
          Medlem sedan:
          16-03-2003
          Medlem nr: 928



          Vi hade tänkt oss oxfile och hasselbackspotatis. Champinjoner, grönsallad och rött vin blir bra tillbehör. Samt lite skumpa framåt midnatt naturligtvis.
           
          Citera
          Mariann
          Inlägg 29-12-2003, 09:50
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 733
          Medlem sedan:
          02-11-2002
          Medlem nr: 64



          Vi äter alltid Orientalisk räkpanna med ris o sallad.


          --------------------
          Hälsningar Mariann, zon 3-4

          En enda solstråle är nog för att driva bort många skuggor -St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 29-12-2003, 12:27
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Vid midnatt smälter vi tenn och spår det nya året...
          Vi måste hitta på nåt, enkelt som ser vackert ut, som alla äter...
          Tre rätters ska det vara. En gång om året dukar vi med flera tallrikar,
          olika bestick, tre glas.. minst. Vi släpar fram gammelmormors glas.



          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          Fialotta
          Inlägg 29-12-2003, 14:57
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 731
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 49



          Ingen aning vad det blir...
          ska på 50-årskalas...min brors fru...blir spännande vad vi får...
          ska bli 100 personer i en bygdegård smile.gif

          Så nu åker finkläderna fram tongue.gif


          --------------------
          *maudan*
           
          Citera
          Micke
          Inlägg 29-12-2003, 15:11
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 505
          Medlem sedan:
          11-04-2003
          Medlem nr: 1 111



          Här blir det vår egen traditionella meny: förrätt i form av i somras egenhändigt fångade flodkräftor (minikräftskiva...), varmrätt i form av ugnsstekt rådjurssadel (från egen skog) med ugnsgratinerade rotsaker (potatis, kålrot och palsternacka), efterrätt i form av en chokladkaka som sätter sig som en tegelsten i magen... blink.gif

          Micke


          --------------------
          Får man bara ändan ur vagnen, behöver man inte ta sig i kragen.
           
          Citera
          birgitek
          Inlägg 29-12-2003, 18:10
          Länk hit: #9


          Gäster






          Här blir det ostron, hummer och massor med Cava!
          Birgit Ek
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 29-12-2003, 18:33
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Hej
          Vad vi skall äta vet jag inte ännu. vågar inte planera efter julens flopp. Vi har inte riktigt hämtat oss efter maginfluensan som vi haft hela julen.
          Det står mat fullt i kylskåpet som bara vi tittar på det inte ännu helt fullt ger några vibbar om att, O vad det skulle smaka med en skinkskiva eller vad som kan vara där.
          Men det blir nog en liten kyckling till gubben o mig sedan kanske en liten nubbe "skåne" för att hålla bakterierna i styr. Kanske något gott vin eller liknande om man vågar. Ska ha ett lugnt nyår efter den jobbiga julen.
          Har jobbat idag men det var tungt. Ska iväg en stund imorgon också, men efter några dagar på te,skorpor och vatten finns inte så mycket ork.
          En fördel är att man slipper oja sig över att man gått upp i vikt. Vi har tappat cirka 3-4 kg både gubben och jag.
          Jag önskar alla ett gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR / Inga


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 29-12-2003, 18:57
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Förra året köpte vi underbar champange sorbe till efterrätt,
          av samme som gjort Nobel-glassen.
          Dom har även glögg-glass och annat.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 29-12-2003, 19:52
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Inget bestäm ännu men det blir säkert gott, det ordnar min kockande make wub.gif
          Vi är två matälskare som har förmånen att kunna lassa i oss allt gott och gräddigt utan att vågen ändrar siffror laugh.gif biggrin.gif
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 29-12-2003, 20:32
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Jag äter hos mina föräldrar så jag får väl se vad det blir för mat, själv tänker jag bidra med en Attisk honungskaka till nyår, jag måste ju testa lite recept ur min nya bakbok "Historiebok för kakälskare". Receptet till honungskakan är från antiken, men det verkar vara ett lätt recept och jag har fått tag på apelsinblomsvatten.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 29-12-2003, 22:12
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Vi äter "det gamla vanliga..." på nyårsafton. Först en räkcocktail eller toast skagen sedan oxfilé, potatisgratäng, kantarellsås, sallad, glas vin. Efterrätten varierar lite från år till år. Glass, sorbé, bär eller en mäktig chokladkaka med en klick vispgrädde och kaffe med en god likör efteråt. Och så "skumpa" på tolvslaget! smile.gif


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          sanna
          Inlägg 29-12-2003, 23:55
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 952
          Medlem sedan:
          03-04-2003
          Medlem nr: 1 052



          Vi ska ha kalas för en massa människor och kommer att bjuda olika snittar och annat smått fram till den lilla supén som består av rödtunga i Sauternesvin- (tror jag att det stavas) - sås. Till dessert blir det spansk "flan".

          Bubbel hela kvällen - intet annat!
          Cavan Cordon Negro är väldigt god, men den äkta Champagnen spar vi till 00:00, när smaklökarna och sinnena är helt utslagna...

          Vickning: pytt-i-panna, om någon är kvar vid vid 2-rycket sådär...

          Sedan följer karaoke hela natten! biggrin.gif

          Sanna smile.gif


          --------------------
          Sanna!
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 30-12-2003, 01:23
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Vi ska äta fläskfile m chutneysås o klyftpotatis m vitlök.
          Daimtårta.
          Ost o kex. Vid 23.30-tiden.
          Skåla i mousserande vin vid 12-slaget.
          se´n blir det kaffe o likör efteråt.
          M-B
           
          Citera
          Nanna
          Inlägg 30-12-2003, 10:58
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 384
          Medlem sedan:
          26-06-2003
          Medlem nr: 1 783



          Brukar nog inte äta något särskilt till nyår... Pizza kanske tongue.gif Nej, då. Nåt gott får nog svärmor laga till. wub.gif


          --------------------
          * Dalarna i mitt hjärta.
           
          Citera
          Elizabeth
          Inlägg 30-12-2003, 23:32
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 210
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 376



          Åsa, kan man få receptet på honugskakan, tack. Blev lite nyfiken..

          Gott Nytt År, allihopa!
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 31-12-2003, 10:59
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Här kommer receptet på honungskakan som prisades av Archestratos även kallad gastronomins fader (han levde på 300-talet f.kr).

          Kakan räcker till ca 6 personer.

          Attisk honungskaka

          450g grekisk färskost (Myzithra) eller keso
          3msk honung
          saft från 2 citroner
          4 ägg
          1 msk apelsinblomsvatten (till nöds vanligt vatten)
          1 tsk mald kanel eller 12 finhackade färska myntablad
          ev. ett förgräddat pajskal ca 23cm i diameter.

          1. Blanda ost/keso med honung, citronsaft, ägg och apelsinblomsvatten så att blandningen blir helt jämn (använd gärna mixer eller matberedare).

          2. Tillsätt kanel eller myntablad beroende på vilken smak man önskar och blanda.

          3. Häll blandningen direkt i en form (ex. suffleform) eller i ett färdiggräddat pajskal.

          4. Grädda kakan i 30 min i 160 grader eller tills osten/keson har höjt sig och börjat få färg. Kakan bör serveras varm.


          Själv tänker jag använda keso till min kaka och jag kommer att hälla smeten i ett vanligt pajskal och servera med lite exotiska frukter.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          estet
          Inlägg 31-12-2003, 12:59
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 1 611
          Medlem sedan:
          02-05-2003
          Medlem nr: 1 308



          Vi äter räkcocktail till förrätt. Varmrätt blir kalkon, hasselbackspotatis, gräddsås och grönt. Efterrätt blir rödvinskokta päron med glass och grädde.
          Denna måltid har min släkt ätit så länge jag kan minnas på nyårsafton.
          Men först ska jag och jobba i kväll så jag anländer nog i varmrätten...


          --------------------
          Zon 6
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 03:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon