Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Björksirap
          Jordgubben (°_°)
          Inlägg 06-04-2010, 10:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 43
          Medlem sedan:
          29-06-2009
          Medlem nr: 24 499



          Nu har jag tappat 1,5 L björksav och tänkt att koka sirap av det. Jag såg på en hemsida att dom hade tappat 264 L sav och att det blev 4 L (ganska lite). Om jag skulle koka min sav skulle allt försvinna eller kan man tillsätta socker så att det blir mera sirap?

          Tacksam för svar.


          --------------------
          Det starkaste trädet i skogen är inte det som är skyddad från stormar och gömt från solen. Det är det trädet som står i det fria där det är tvunget att kämpa för sin existens mot vind, regn och brännande sol.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          *Stintan*
          Inlägg 06-04-2010, 17:10
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Du skulle få ut ungefär 0,3 dl (ca 2%). Inte så lyckat att tillsätta socker tror jag.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 06-04-2010, 21:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Kan man göra någon god likör på bjorschka?
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 07-04-2010, 10:35
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Överbölingen @ 06-04-2010, 22:48) *
          Kan man göra någon god likör på bjorschka?


          Likör vet jag inte men vin kan man göra flirting.gif


          Björksavsvin.
          9 liter Björksav, 6 citroner, 0,5 kg russin,
          3g jästnärsalt, 2,5 kg socker, vinjäst

          Tappa av saven från stora björkar just innan löven börjar spricka. Borra ett hål på 40 cm höjd över marken och stick in en slang som är lika stor som hålet och låt max fem liter rinna ner i en flaska, kom ihåg att plugga igen björken så den inte dör. Hacka russin och koka dem i tre liter av saven i tre minuter. Tillsätt sedan resten av saven, socker, pressande citroner, jästnärsalt och jäst. Sila bort russinen efter sju dygn och låt jäsa färdigt på vanligt vis. En god måltidsdryck erhålles enkelt genom att tillsätta 5 dl socker till 4-5 liter sav och låta jäsa med öljäst till en styrka på ca 4-5 vol%. Björksaven smakar inte så mycket men innehåller desto mera näring, vikingarna brukade dricka saven efter en lång vinter.





          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 07-04-2010, 11:46
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          björksav är rätt gott som det är smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 22:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon