Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gör ditt eget, smör.
          *Felix matte*
          Inlägg 06-01-2004, 17:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Enkelt och gott.

          Ingredienser:
          5 dl Vispgrädde
          1/4 tsk salt

          1. Vispa den kalla grädden så länge att det bildas smörklumpar och tunn kärnmjölk.

          2. Häll av kärnmjölken.

          3. Häll kallt vatten i skålen och "tvätta" smöret. Byt vatten flera gånger. Häll av allt vattnet.

          4. Sätt till 1/4 tsk salt.

          5. Arbeta smöret med en slev tills det blir mjukt och fint. Smaka om smöret är tillräckligt salt.

          6. Bred ditt smör på en smörgås.
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          ariana
          Inlägg 22-01-2004, 00:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 447
          Medlem sedan:
          24-04-2003
          Medlem nr: 1 231



          Det här måste jag pröva
          minns min farmors smör och lite hur hon gjorde
          fick kneckebröd med smöret när det var färdigt
          det var supergott






          tongue.gif tongue.gif
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 22-01-2004, 07:41
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Bredbara smöret som detåterigen var recept i Land i höstas är itne dumt helelr - är väldans som bregott men man vet vad somär i den och det är bredbart.

          Hälsar Ingrid som iofs har slutat med sådant
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 23-01-2004, 13:08
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Finns inget godare än nybakat bröd med hemgjort smör
          och ångkokt kött på wub.gif
           
          Citera
          InteSåGrönaFingr...
          Inlägg 02-03-2004, 15:53
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 11
          Medlem sedan:
          29-02-2004
          Medlem nr: 2 906



          Hur mycket blir det då?
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 02-03-2004, 16:07
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Hemgjort (färskt) smör smakar annorlunda än köpt smör, det beror på att det köpta smöret är smaksatt med s.k. smörarom. http://www.livsmedelssverige.org/livsmedel...mjolk/smor2.htm

          Den innehåller bla en liten mängd smörsyra.
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 02-03-2004, 20:06
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Eget smör av vispgrädde låter gott. Jag gör "mjukostsmör" ibland av yogurt.

          En liter yogurt i en grov bomullsduk knyts som en liten säck och hängs så att den droppar av sig en natt till ett dygn i en skål. Mina katter gillar vätskan, själv pytsar jag ned klimpen i glasburkar som blandas med olika saker som salt, vitlök, persilja mm.

          Smakar lättare än smör på mackan.


          --------------------
           
          Citera
          Gunvor Nilsson
          Inlägg 23-03-2004, 07:11
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 439
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 19



          Där ser man vad smaken kan vara olika - det absolut superäckligaste jag visste när jag var liten var när mamma kärnade smör - smörgåstuggorna åkte upp och ner! wacko.gif (och när det blev skinn på mjölkchokladen! wacko.gif )
          /Gunvor


          --------------------
          user posted image
           
          Citera
          Annelie
          Inlägg 23-03-2004, 08:13
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 463
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 48



          CITAT (Cilla @ 02-03-2004, 20:06)
          Eget smör av vispgrädde låter gott. Jag gör "mjukostsmör" ibland av yogurt.

          En liter yogurt i en grov bomullsduk knyts som en liten säck och hängs så att den droppar av sig en natt till ett dygn i en skål. Mina katter gillar vätskan, själv pytsar jag ned klimpen i glasburkar som blandas med olika saker som salt, vitlök, persilja mm.

          Smakar lättare än smör på mackan.

          Det där lät himla gott Cilla! Vilken yoghurt använder du och låter du den stå svalt eller i rumstemperatur den tiden den står och "rinner av sig". Jag gissar på sval/kyl men vad vet jag smile.gif


          --------------------
          Hälsar Annelie - Next to nowhere, zon 1

           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 23-03-2004, 18:23
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Nu har man ju väldigt mycket fin kvarg och ostmassor till salu,
          men förr i tiden använde jag helt vanlig fil - fanns ju inget annat.
          Jag använder kaffefilter och låter vasslen rinna. Självklart använder jag vasslen till brödbak.
          Jag låter filen rinna i kylskåpet (i kaffefilter ovanpå kaffekannan) ca 5 timmar.

          Olika kryddningar av färskost på 1 liter runnen fil, tillsätt 1 tsk salt:

          1) pressad vitlök + ½ tsk smulad grönpeppar + ½ grovmalen svartpeppar

          2) 1 msk kummin (låt gärna dra en stund i hett vatten)

          3) 1 msk paprikapulver

          4) gräslök eller dill


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          Annelie
          Inlägg 24-03-2004, 08:33
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 463
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 48



          Det låter himla gott detta.. Jag är väldigt förtjust i mjukost likt Philadelphia och tänkte att man kunde göra något liknande till en billigare kostnad.

          Jag får väl testa lite och se fall det går smile.gif

          Hannele - den där första smaksättningen låter smarrig! *slurp* smile.gif


          --------------------
          Hälsar Annelie - Next to nowhere, zon 1

           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 18-02-2005, 10:55
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (InteSåGrönaFingrar @ 02-03-2004, 15:53)
          Hur mycket blir det då?

          hade missat frågan sleep.gif det blir 3hg färdigt smör
          jag har precis gjort en sats biggrin.gif

          nu väntar nybakt bröd med nykärnat smör och torkat nötkött wub.gif
           
          Citera
          Berit
          Inlägg 18-02-2005, 11:49
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 863
          Medlem sedan:
          09-11-2002
          Medlem nr: 305



          Man kan även göra (kanske) en nyttigare variant på det här viset:

          2 dl rapsolja
          1 pkt smör (1/2 kg)
          4-5 dl vatten
          havssalt

          köres i foodproccesor

          mvh


          --------------------


           
          Citera
          netaave
          Inlägg 18-02-2005, 17:02
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag kör ½ kg smör med 4 dl rapsolja med elvispen och får då 2 4-dl burkar med bredbart smör utan tillsatser.


          (Tror jag skrivit om det här förut)


          --------------------


           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 18-02-2005, 23:10
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Det har du netaave säkert gjort..tråden var gammal men jag var tvungen leta fram receptet för jag skulle göra smör idag...därför ploppade den upp just nu tongue.gif biggrin.gif
           
          Citera
          tullmejs
          Inlägg 19-02-2005, 00:24
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 303
          Medlem sedan:
          12-06-2004
          Medlem nr: 3 834



          Är det nån som har räknat på priserna för eget smör / "bregott"? Själv håller jag aldrig koll på vad grädde, smör eller nånting kostar. Finns det rentav någon olja man lättare än raps- odlar själv?
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 19-02-2005, 09:33
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Jag betalade 15,80kr för 6dl grädde...av det fick jag 3hg smör = ca 53kr/kg

          Bregott kostar ca 35kr/kg
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 19-02-2005, 17:20
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (tullmejs @ 19-02-2005, 00:24)
          Är det nån som har räknat på priserna för eget smör / "bregott"? Själv håller jag aldrig koll på vad grädde, smör eller nånting kostar. Finns det rentav någon olja man lättare än raps- odlar själv?

          Jag tjänar ett halvt pkt alltså ca 300 gr för att jag gör bregott själv. Men pengar är inte orsaken till att jag gör det.


          --------------------


           
          Citera
          tullmejs
          Inlägg 19-02-2005, 22:22
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 303
          Medlem sedan:
          12-06-2004
          Medlem nr: 3 834



          Då må du ha tillgång till billig grädde?

          Får väl prova vid tillfälle :-)

          Nån som vet nåt om andra oljor? Går det att använda, hm, solrosfett? :-) rolleyes.gif
           
          Citera
          uno
          Inlägg 25-02-2005, 13:37
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          Läste att ett nyttigt bordsmör får man om man blandar 100 gram smör med 15 cl majsolja. Rumsvarmt smör rörs ihop med lite olja i taget. Det blir löst men får en fastare form i kylskåpet. Jag tror att jag skall testa det.


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 05:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon