Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > frysa chili
          wotan
          Inlägg 22-05-2010, 19:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 107
          Medlem sedan:
          29-03-2009
          Medlem nr: 21 896



          tjena. jag undrar om någon vet om jag kan frysa chili för att sedan ta upp och torka?

          anledningen är att jag har ca 25 plantor. men alla sätter inte frukt samtidigt. tänkte frysa den frukten som kommer för att sen ta fram och torka alltihopa samtidigt.

          någon som vet om det funkar?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 22-05-2010, 20:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Torka efter frysning tror jag inte funkar så bra den blir ganska blöt då den tinar, varför du ska torka vet jag ej, det går ju utmärkt att rensa chilin från skaft och frön och frysa och sedan hacka i fruset tillstånd och slänga ner i maten, nästan som färsk chili. Jag föredrar fryst nästan färsk chili framför torkad.

          Redigerat av Åsa, mälardalen zon 2: 22-05-2010, 20:00


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Anja Danmark
          Inlägg 22-05-2010, 20:30
          Länk hit: #3


          Gäster






          Helt enig - de er fine direkte fra fryseren og giver en meget bedre smag end tørret chili...

          Jeg halverer dem og fjerner kerner og frøstol, før jeg fryser dem ned, så er de lige til at lægge i gryden!
           
          Citera
          wotan
          Inlägg 22-05-2010, 22:03
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 107
          Medlem sedan:
          29-03-2009
          Medlem nr: 21 896



          CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 22-05-2010, 21:00) *
          Torka efter frysning tror jag inte funkar så bra den blir ganska blöt då den tinar, varför du ska torka vet jag ej, det går ju utmärkt att rensa chilin från skaft och frön och frysa och sedan hacka i fruset tillstånd och slänga ner i maten, nästan som färsk chili. Jag föredrar fryst nästan färsk chili framför torkad.



          jag hade tänkt göra olika chilipulver. men får torka allt eftersom då.
           
          Citera
          ABCiV
          Inlägg 23-05-2010, 07:07
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 33
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 314



          Håller med om att chilipulver inte är ens är i närheten av smaken du får genom att använda fryst (färsk) chili. Lång hållbarhet, mycket smak, mindre arbete = winwin för mig i alla fall.


          --------------------
          ☀ Det var ju tur att man bidde som man bidde,
          när man inte bidde som man skulle. ❀
           
          Citera
          Preussen
          Inlägg 23-05-2010, 08:01
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 443
          Medlem sedan:
          02-03-2007
          Medlem nr: 9 179



          nej, ingen bra idé att tina fryst chile för att torka. utan problem går det att frysa in hela frukter samt halverade frukter med eller utan kärnor. sen går det även att köra frukterna i mixern för att sen lägga mixen i iskuber som du sedan fryser in. enkelt att slänga i grytan. det går även att dryga ut mixen med lite juice innan du fryser, tex limejuice för att öka på fruktigheten i tex chinense.

          sen ska du även försöka göra lite såser, ett roligt smakexperiment. kolla in på Örtagården för ett bra grundrecept.


          --------------------
          Odlar i zon0-1!
          bloggen
           
          Citera
          wotan
          Inlägg 23-05-2010, 10:08
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 107
          Medlem sedan:
          29-03-2009
          Medlem nr: 21 896




          okej nu har jag klart för mig vad jag ska göra med all chili. tackar=)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 18:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon