Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Surdegsbröd, Komigångtips?
          emas
          Inlägg 04-06-2008, 13:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 164
          Medlem sedan:
          04-05-2003
          Medlem nr: 1 325



          Hej

          Tycker det skulle vara kul att komma igång att baka surdegsbröd. Tidigare bakat mycket bröd. Sista åren nästan inte bakat bröd alls. Så jag söker lite lagom utmaning att komma igång med. Något som är tillräckligt komplicerat för att vara lite utmanande och gott, men samtidigt inte för svårt så att det blir av smile.gif Någon som har tips på bra recept? Andra små tips? Egna recept? Länkar till recept?

          emma
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Vero
          Inlägg 17-04-2009, 22:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 43
          Medlem sedan:
          01-04-2009
          Medlem nr: 21 973



          Jag har provat flera av Jan Hedhs recept och bara lyckats en enda gång och då var det recept med vanlig jäst i. Annars blir de dåligt jästa, hårda och ofta för hårt gräddade. Levain gjorde jag som såg ut som det skulle, och luktade som det skulle, men fungerade inte alls.

          Så nu är jag lite less på hans bok, man lägger ju ner en massa tid och energi när man bakar hans bröd.

          Istället gör jag en startdeg med 2g jäst, 1,5 dl kallt vatten och 3,5 dl vetemjöl som får stå i en kruka med plastfolie över i tre dagar i skåpet ovanpå kylen. Sedan bakar jag ut det med 5 dl ljummet vatten, 15 g jäst, 3 msk olivolja, 1 msk salt och 1 kg vetemjöl. Jäs en timme i bunke, baka ut till två limpor och jäs en timme till.

          Sätt ugnen på 250 grader, när du sätter in brödet i ugnen sänker du till 175. Grädda 40-45 minuter.

          Det blir stora, vackra och framförallt goda bröd!


          --------------------
          Zon 3-4
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 22:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon