Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarber, Recept önskas nu i rababertidre!!!
          lotte.schioler
          Inlägg 18-04-2009, 11:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 45
          Medlem sedan:
          09-06-2007
          Medlem nr: 10 959



          Är det någon som har något annorlunda recept på att använda rabarber i "vanlig" mat?
          Alltså utan massa socker? Som t ex salsor eller tillsammans med kött, fisk .........

          Rabarberchutney recept
          Gör en kompott fast tillsätt lite av alla kryddor på hyllan och vinäger. Gott till grillat kött. Man kan också pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.
          1 liter rabarber, skalad, delad
          1 dl vinäger
          1 hackad gul lök
          3 msk olja
          2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak, 2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma
          3 dl råsocker
          1 tsk salt
          Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom frukt och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter. Tillsätt frukten i bitar och vinägern. Smält rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Smaka av med salt, socker och vinäger. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader.

          Hittade detta på receptfavoriter.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Rosmarin
          Inlägg 18-04-2009, 14:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          I Frankrike gör man gärna sås till fisk av ängssyrablad. Förra året fick jag tipset att byta ut ängssyran mot rabarber.

          Ett annorlunda recept:

          1 bukett ängssyra eller 1-3 finskurna rabarberstjälkar (beroende på hur hög syrahalt man vill ha)
          1 msk smör
          1 msk vetemjöl
          2 dl grädde

          Smält smöret i en liten kastrull. Fräs syran eller rabarbern tills det mjuknar utan att det tar färg.
          Strö över mjölet, och rör ner det i blandningen, tillsätt sedan grädden. Mjölet hindrar grädden att skära sig som den lätt gör av syran i rabarbern eller ängssyran. Man kan också späda med lite mjölk, eller ersätta grädden helt med mjölk då blir det en smaksatt bechamelsås.


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 00:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon