CAPPUCCINOSOPPA MED KIRSKÅL
4 personer, 30 minuter Soppan kan även göras på andra gröna blad eller på knoppar av sommargyllen. 400 g kirskål 1 liten finhackad gul lök 1 msk matfett 2 dl grädde 5 dl hönsbuljong salt och vitpeppar 2 dl mjölk (paprikapulver)
Koka kirskålen mjuk i saltat vatten, men inte så länge att den klargröna färgen försvinner. Spola omedelbart i isvatten (det är viktigt för att behålla färgen). Slå bort förvällningsvattnet. Grovhacka kirskålen. Fräs löken mjuk i lite matfett. Tillsätt kirskålen och hetta upp. Flytta lök och kirskål till en matberedare. Häll i grädde och mixa till en slät puré. Koka upp buljongen och vispa ner den i purén. Smaka av, värm och fördela soppan i fyra varma skålar. Hetta upp mjölken till strax under kokpunkten och vispa den kraftigt till ett skum. Rör försiktigt ner mjölkskummet i soppan och strö eventuellt lite paprikapulver över. Servera till exempel med grissini. Göteborgs-Posten
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|