Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kirskål
          Fnattan
          Inlägg 21-05-2004, 19:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 85
          Medlem sedan:
          13-05-2003
          Medlem nr: 1 400



          Kan man göra någon slags sallad på kirskål? Jag har massor av den. Är det någon som har ett bra recept på en soppa är jag också tacksam. Någon nytta bör man ju ha av allt kirskål som sprider sig under alla mina buskar.
          Jag ser med glädje fram emot alla recept jag kan få och så är lunch och middag grejad imorgon och i övermorgon och nästa dag, osv.
          wink.gif


          --------------------
          Denna dag ett liv!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Hannele
          Inlägg 22-05-2004, 09:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          CAPPUCCINOSOPPA MED KIRSKÅL

          4 personer, 30 minuter
          Soppan kan även göras på andra gröna blad eller på knoppar av sommargyllen.
          400 g kirskål
          1 liten finhackad gul lök
          1 msk matfett
          2 dl grädde
          5 dl hönsbuljong
          salt och vitpeppar
          2 dl mjölk
          (paprikapulver)

          Koka kirskålen mjuk i saltat vatten, men inte så länge att den klargröna färgen försvinner. Spola omedelbart i isvatten (det är viktigt för att behålla färgen). Slå bort förvällningsvattnet. Grovhacka kirskålen. Fräs löken mjuk i lite matfett. Tillsätt kirskålen och hetta upp. Flytta lök och kirskål till en matberedare. Häll i grädde och mixa till en slät puré. Koka upp buljongen och vispa ner den i purén. Smaka av, värm och fördela soppan i fyra varma skålar. Hetta upp mjölken till strax under kokpunkten och vispa den kraftigt till ett skum. Rör försiktigt ner mjölkskummet i soppan och strö eventuellt lite paprikapulver över. Servera till exempel med grissini.
          Göteborgs-Posten


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 12:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon