Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarber, Recept önskas nu i rababertidre!!!
          lotte.schioler
          Inlägg 18-04-2009, 11:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 45
          Medlem sedan:
          09-06-2007
          Medlem nr: 10 959



          Är det någon som har något annorlunda recept på att använda rabarber i "vanlig" mat?
          Alltså utan massa socker? Som t ex salsor eller tillsammans med kött, fisk .........

          Rabarberchutney recept
          Gör en kompott fast tillsätt lite av alla kryddor på hyllan och vinäger. Gott till grillat kött. Man kan också pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.
          1 liter rabarber, skalad, delad
          1 dl vinäger
          1 hackad gul lök
          3 msk olja
          2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak, 2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma
          3 dl råsocker
          1 tsk salt
          Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom frukt och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter. Tillsätt frukten i bitar och vinägern. Smält rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Smaka av med salt, socker och vinäger. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader.

          Hittade detta på receptfavoriter.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ingrid Zon3
          Inlägg 04-05-2009, 22:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          CITAT (lotte.schioler @ 18-04-2009, 12:47) *
          Är det någon som har något annorlunda recept på att använda rabarber i "vanlig" mat?
          Alltså utan massa socker? Som t ex salsor eller tillsammans med kött, fisk .........

          Jag brukar göra kompott av rabarbern och söta mycket måttligt. Kompotten använder jag mest till morgonfilen, men även till glass eller varvat med "fetyoghurt" i portionsglas till dessert. En mandelskorpa till det är jättegott!
          Så här gör jag:
          Häll en bottenskyla med vatten i en stor gryta/kastrull. På med rabarber skuren i bitar, cm-tjocka "skivor" blir lagom. Du kan fylla kastrullen ända upp till kanten, det sjunker ihop rejält. På med ett lock och värm lite försiktigt. Låt puttra tills rabarbern "smält" så bitarna lösts upp eller näst intill i alla fall. Tidigt på året går det på 5 minuter, senare kan det ta uppåt 20. Dra sen grytan från värmen.
          Sen brukar jag krydda, antingen med kardemumma och/eller kanel, eller med vanilj. Söta med socker (strö-, rå-, farin), honung eller sötningsmedel. Sirap kanske går bra också, men det har jag inte testat. Här kan man smaka sig fram, man tål mer syra än man tror. I alla fall om man vänjer sig.

          Men kom ihåg att rabarber inte odlades av vanligt folk förrän socker blev överkomligt för gemene man. Helt osötad blir den tuff att få i sig.

          Kan tänka mig att rabarber funkar t.ex. till fläskkött också, men det har jag inte testat. Rabarberspäckad fläskkarré kanske?


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 14:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon