Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarber, Recept önskas nu i rababertidre!!!
          lotte.schioler
          Inlägg 18-04-2009, 11:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 45
          Medlem sedan:
          09-06-2007
          Medlem nr: 10 959



          Är det någon som har något annorlunda recept på att använda rabarber i "vanlig" mat?
          Alltså utan massa socker? Som t ex salsor eller tillsammans med kött, fisk .........

          Rabarberchutney recept
          Gör en kompott fast tillsätt lite av alla kryddor på hyllan och vinäger. Gott till grillat kött. Man kan också pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.
          1 liter rabarber, skalad, delad
          1 dl vinäger
          1 hackad gul lök
          3 msk olja
          2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak, 2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma
          3 dl råsocker
          1 tsk salt
          Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom frukt och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter. Tillsätt frukten i bitar och vinägern. Smält rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Smaka av med salt, socker och vinäger. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader.

          Hittade detta på receptfavoriter.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          gunvor
          Inlägg 30-04-2009, 06:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 758
          Medlem sedan:
          09-09-2004
          Medlem nr: 4 450



          Har en god vän som plötsligt blivit diabetiker - ganska illa - hur fixar jag nu hennes rabarberpaj?
          Någon som har erfarenhet av olika sötningsmedel??
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 30-04-2009, 09:14
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          CITAT (gunvor @ 30-04-2009, 07:41) *
          Har en god vän som plötsligt blivit diabetiker - ganska illa - hur fixar jag nu hennes rabarberpaj?
          Någon som har erfarenhet av olika sötningsmedel??


          Hej Gunvor,

          Jag har gjort rabarberpaj med Canderel som är aspartambaserat. Detta sötningsmedel tål inte lång upphettning, så jag brukar göra pajen utan sötningsmedel och grädda den i tjugo-trettio minuter och sedan strö över den mängd sötningsmedel som behövs (se till att det sjunker ner i pajen) och grädda färdigt. Du tar samma mängd Canderel som socker ( 1dl motsvarar 1 dl).

          Det finns många sötningsmedel. Det viktiga är att du tittar efter hur mycket kolhydrater respektive medel innehåller i förhållande till den mängd du ska använda. 1 dl socker ger ungefär 85g kolhydrat, 1 dl Canderel knappt någonting alls, en vanlig frukt ungefär 15g, 1 dl honung 115g kolhydrat....fruktsocker är sötare än vanligt socker, dvs inte att rekomendera för diabetiker.

          En person som har diabetes har ett visst kolhydratintag att respektera per måltid. Detta är individuellt anpassat av en dietist. Det får inte bli för mycket, men inte heller för lite. Man måste även se upp med fett. Lite lite behöver en diabetiker i sin måltid men inte för mycket. Måltidsbalansen är viktig.

          Hör gärna av dig om du har fler frågor. Lycka till!


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 08-05-2009, 09:40
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          CITAT (noora @ 07-05-2009, 22:08) *
          "Erfarna" diabetiker som har koll på sina värden kan ofta äta paj ändå. Man kan dra ner lite på sockret och bjuda vispgrädde till för att neutralisera syran. Sockret är ju ofta till för att "få bort" syran, men det neutraliserar egentligen inte syran, vilket däremot mjölkprodukter gör. Om du blandar i jordgubbar behöver du heller inte lika mycket socker.


          Visst kan man det. Det var därför jag skrev som jag gjorde :

          CITAT (Rosmarin @ 30-04-2009, 10:14) *
          ....

          En person som har diabetes har ett visst kolhydratintag att respektera per måltid. Detta är individuellt anpassat av en dietist. Det får inte bli för mycket, men inte heller för lite. Man måste även se upp med fett. Lite lite behöver en diabetiker i sin måltid men inte för mycket. Måltidsbalansen är viktig.

          ....


          Om man ätit en väldigt lätt måltid (enbart bestående av t.ex soppa, en sallad...) kan man som diabetiker behöva en dessert rik på kolhydrater för balansens skull. Rabarberpaj med glass t.ex. yes.gif


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 12:07
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon