Ja, jättebra! Kan behövas lite billiga recept i nedskärningstider.
Mitt bidrag är pitepalt. Tar en stund att göra, men är billigt och GOTT! Kan dessutom göras på gammal potatis som börjat mjukna eller till och med gro. Släng den inte, palta istället

Pite-palt, 8 st
10 normalstora vinterpotatis
2 dl kornmjöl
ca 1 dl vetemjöl
1 msk salt
(150-200 g rimmat sidfläsk om du vill lyxa till det)
Riv potatisen och pressa ut allt vatten. Blanda i mjöl och salt till bra konsistens (som vetedeg ungefär).
Blöt händerna och rulla bollar, ev med en boll hackat sidfläck i mitten. Rulla i lite mjöl.
Koka upp vatten i en stor kastrull med 1 tsk salt/liter vatten.
Sänk ner paltarna en och en med hålslev och sjud livligt i ca 1 timme.
Servera med lingonsylt och skirat smör.
MUMS!!