Vinbären, både svarta och röda, går åt genom att jag mixar dem råa, sötar lite, helst med honung. Sen fryser jag in denna riktigt rårörda sylt (eller vad man ska kalla det) i småburkar. Och jag snoppar dem definitivt inte. Jag sköljer de hela klasarna och sen repar jag av bären med hjälp av gaffel. Är jag riktigt slö (och har gott om utrymme i frysen) får klasarna åka in hela. Sen skakar man burken eller påsen ordentligt så de djupfrysta bären lossar från klasarna.
Jag äter den med naturell yoghurt till frukost och inbillar mig att det är riktigt nyttigt. Kan även användas i stället för fikonmarmelad till goda ostar.
Säsongens första omgång på svarta vinbär brukar blir så hård att den får skivas, pga pektinmängden

Jag tror att röda vinbär är något man måste vänja smaksinnet vid. Själv uppskattar jag nästan den mer än hallon nu, men det beror säkert också på vilka sorter man har att tillgå.
Redigerat av Ingrid Zon3: 10-05-2009, 12:16