Var lite fräck igår när jag var på botaniska och smakade skillnaden mellan grönmynta, pepparmynta och marockansk mynta. Japp, ni får slå mig på fingrarna

Jag har varit i marocko och drack mycket myntte (deras nationaldryck) och jag måste säga att den är väldigt lik grönmyntan. Pepparmyntan passar inte alls till motjito, smakar ju polka.
Jag kan också rekommendera (har bakrund från mellanöstern) att när ni skördar grönmynta så torka den. Den smakar mycket mer i mat som torkat än färsk. Använd den sedan grovt nedsmulad i sallader (med citron, salt och rödpeppar) eller i turkisk yoghurt med vitlök så har ni delikatesser till grillköttet.

Om du har en planta kan du lätt föröka den genom att sätta sticklingar i blöta gropar och stänga igen. Vattna regelbundet.
Jag fick min första planta av min farmor som nu avlidit, så jag måste säga att jag håller min grönmynta extra kär