Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rumtopf, Rolig efterrätt
          Chamomille
          Inlägg 14-05-2009, 09:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Varva frukter och bär råa i en kruka med socker och rom. Ta lika vikt bär/frukt som socker. Häll på vit rom så det täcker. Börja med jordgubbar och lägg sedan i bär och frukt allt eftersom de mognar, såsom blåbär, körsbär, plommon, vindruvor... Skölj frukten och lägg i den hel. Rör om någon gång i veckan försiktigt. Förvara svalt, väl täckt. I september när all frukt ligger i krukan häller man på 3 dl arrak och låter frukten stå minst en vecka till.
          Servera kompotten med glass och vispat grädde!
          Bifogad fil  drunk.gif ( 13.76k ) Antal nedladdningar: 15
          Bifogad fil  hapydancsmil.gif ( 2.86k ) Antal nedladdningar: 26


          Recept ur Bonniers nya kokbok. (Nya wacko.gif )


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 14-05-2009, 09:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Har ofta gjort rumtopf men aldrig med vit rom och inte heller tillsatt arrak.

          Vanligt, brun rom men med minst 50 % alkohol. Bäst blir den i ett stenkrus. Men tänk på det, det blir starkt.

           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 14-05-2009, 09:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 14-05-2009, 10:41) *
          Har ofta gjort rumtopf men aldrig med vit rom och inte heller tillsatt arrak.

          Vanligt, brun rom men med minst 50 % alkohol. Bäst blir den i ett stenkrus. Men tänk på det, det blir starkt.

          Aha.. Ok, jag har aldrig provat att göra rumtopf men tänker testa i år. Just det där med arrak undrade jag över. Finns det att köpa numer i fall man vill ha det? Men, då vet jag att jag kan strunta i det smile.gif Och... Man ska alltså INTE köra bil efter den efterrätten biggrin.gif
          Föresten, vart kan man köpa ett stort krus (typ höganäs)? Har letat men inte hittat unsure.gif

          Edit: Var får du tag på stark rom confused.gif

          Redigerat av Chamomille: 14-05-2009, 09:49


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 17:38
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon