Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rumtopf, Rolig efterrätt
          Chamomille
          Inlägg 14-05-2009, 09:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Varva frukter och bär råa i en kruka med socker och rom. Ta lika vikt bär/frukt som socker. Häll på vit rom så det täcker. Börja med jordgubbar och lägg sedan i bär och frukt allt eftersom de mognar, såsom blåbär, körsbär, plommon, vindruvor... Skölj frukten och lägg i den hel. Rör om någon gång i veckan försiktigt. Förvara svalt, väl täckt. I september när all frukt ligger i krukan häller man på 3 dl arrak och låter frukten stå minst en vecka till.
          Servera kompotten med glass och vispat grädde!
          Bifogad fil  drunk.gif ( 13.76k ) Antal nedladdningar: 15
          Bifogad fil  hapydancsmil.gif ( 2.86k ) Antal nedladdningar: 26


          Recept ur Bonniers nya kokbok. (Nya wacko.gif )


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 14-05-2009, 11:06
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Rom finns ju med 40 % och med 50 eller 54 %. Vad systembolaget har, vet jag inte.

          Att man skall ta minst 50 % är för hållbarhetens skull.

          Köra bil skall du definitivt inte när du provsmakar eller har en god efterrätt med rumtopf i.

          Man kan också ta ett stort glas (minst 5 Liter) men do måste du täcka glast (jag virade in mitt i alufolie)

          Och så skall man inte ta vilka bär och frukt som helst, det finns viassa man inte tar.

          Nu är det så länge sedan jag gjorde en rumtopf så att jag nästan får titta efter i mina gmala bayerska kokboken.

          Elisabeth
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 22:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon