Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rumtopf, Rolig efterrätt
          Chamomille
          Inlägg 14-05-2009, 09:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Varva frukter och bär råa i en kruka med socker och rom. Ta lika vikt bär/frukt som socker. Häll på vit rom så det täcker. Börja med jordgubbar och lägg sedan i bär och frukt allt eftersom de mognar, såsom blåbär, körsbär, plommon, vindruvor... Skölj frukten och lägg i den hel. Rör om någon gång i veckan försiktigt. Förvara svalt, väl täckt. I september när all frukt ligger i krukan häller man på 3 dl arrak och låter frukten stå minst en vecka till.
          Servera kompotten med glass och vispat grädde!
          Bifogad fil  drunk.gif ( 13.76k ) Antal nedladdningar: 15
          Bifogad fil  hapydancsmil.gif ( 2.86k ) Antal nedladdningar: 26


          Recept ur Bonniers nya kokbok. (Nya wacko.gif )


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 14-05-2009, 12:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Nu frågade jag Mamma Google lite efter Recept på Rumtopf. Dom svenska Recept tycker jag låter lite konstigt.

          http://rezeptsuche.info/suche/Rumtopf/

          Där finns det en hel del recept men tyvärr alla på tyska. Men är det något ni vill frågar, då gör det.

          Alltid när man lägger in frukten, så sockrar man dom innan och när frukten saftar sig, först då lägger man dom till det andra. Jag hat alltid tagit 250 gram socker till 500 gram frukt.

          Frukten måste alltid vara täckt av rom. Om man lägger på ett tallrik på frukten så trycks det när.

          Som sita frukt la vi alltid in russin, sedan på med lite rom till och sedan är det bara att vänta. Man kan säga att till advent är det klart att ta av.

          Körsbär lägger man i med kärna i men vinbär skall vara utan kärnor. Bananer har vi aldrig lagt i, dom blir för mjuka.

          Och som ja sa förut redan, det hela är starkt. Smakar inte starkt men det är det och då speciellt all frukt som har legat i rom.

          I Tyskland finns ju många krus att köpa för rumtopf.

          Elisabeth
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 02:38
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon