Rolig tråd!
I våras plockade jag små blad av kirskål och maskros, förvällde dem kort. Fräste dem sedan en stund i smör och hällde sedan på en omelettsmet! Mycket gott! Passar till mycket som tillbehör eller som huvudrätt.
Man kan också göra :
Ogrässhots:
plocka grönt ogräs som är ätbart; kirskål, maskros, våtarv (t ex) Mixa med liten mängd vatten och sila av. Den gröna vätskan smaksätts med pressad citron och lite honung. Funkar bra som aperétif.
Sätter fart på livsandarna (klorofyllrikt).
Gröna blad lär vara bra för de flesta oavsett matvanor; bör väl innehålla en del järn (bra för vegetarianer) och spårämnen.
Det finns olika sätt att förhålla sig till vegetarisk diet. I höstas träffade jag på en kille som sade sig vara vegetarian utan att äta grönsaker.

De ni! Han åt mest bröd, färdigmat från frysen ( gissar typ falafel) och antagligen mjölkprodukter. Ungefär som köttätare av den gamla stammen som ratar alla "kaninmat".