Hej Beatrice och välkommen!
Du frågade vad du skulle gör med all lerjorden som du så strävsamt burit bort. Du skall så klart göra bättre jord av den

Lerjord innehåller mycket mineraler så den ska man vara rädd om. Är det nu så pass illa att den är gul, som min lera är om man gräver ner till alven så kan det ta tid...
Förhoppningsvis är det inte så illa utan att den är jordfärgad och i praktiken lite väl kompakt och mullfattig jord. Ett sätt att åtgärda det är att blanda den med minst lika mycket organiskt material som tex halm, kasserat hö, vass, gamla löv, eller vad du kan komma över. Förr eller senare så får du även blanda den med grovt grus. Kan du blanda i organiskt material nu och sedan täcka högen med någon sorts väv. Detta får gona sig minst över sommaren kanske till och med över vintern, så bör du till våren ha en mullrik jord där istället som du kan använda som jordförbättrng.
Vad jag har förstått så är dräneringen viktigast för de växter som ska överleva vintern... Jag är inte så bra på grönsaksodling. Vill du dränera så får du lägga ner en slang, den ska slutta lite och som får komma fram längre ner för sluttningen. Jag såg inte om du hade någon sluttning!?
Ett annat sätt att dränera är att gräva ner ett tjockt lager grus, naturligtvis så beror tjockleken på hur blött där är minst tio cm. Vattnet ska få en chans att rinna undan även under våra blötaste höstar och vintrar. Tar ni hem grus så tänk på a tt det kan vara bra att ha lite extra att gräva ner i lerjordsrabatterna.
Blir det inte bra trots att du bottnar med rejält med grovt grus (minst 0.5 cm i diameter) och blandar i grus i jorden så får du göra upphöjda bäddar precis som Åsa skriver men det vet du först nästa år och då har du den gamla förbättrade jorden att tillgå.